18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAZIMKARABEKİR - KARAMAN

Bekçi kulübesinde yaşıyan aileye belediye sahip çıktı

Uzun süredir bekçi kulübesinde yaşayan aileye tesadüfen rastladığını söyleyen Belediye Başkanı Muammer Sarı, "Göreve geldiğim ilk günlerde ilçenin sorunlarını yerinde tespit etmek için dolaştığım sırada, kullanılmayacak vaziyette olan kulübede insanların olduğunu gördüm ve yanlarına gittim. Yanlarına vardığımda ise eşi yıllar önce ölmüş, kendisi de çobanlık yapan Muammer Öcal’ın 5 oğluyla birlikte kapısı ve pencereleri olmayan bu kulübede kaldığını öğrendim ve çok üzüldüm" dedi.

Ailenin içler acısı durumunu gördükten sonra belediye olarak hemen harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Sarı, "Kulübenin yanında bulunan Çimenlik mevkiinde, belediyeye ait araziye meclis kararı ile bir ev yaptırma kararı aldık. Evin yapımı ise tüm hızıyla devam ediyor. 22 milyar liraya tamamlanacak olan evi Öcal ailesine Ekim ayının sonunda teslim edileceğiz" diye konuştu.

Fakir ailelere ev yaptırmak için aynı arazide 7 parsel daha yer ayırdıklarını kaydeden Başkan Muammer Sarı, bunun ilk örneğini Öcal ailesine bir ev yaptırarak başlattıklarını sözlerine ekledi.

KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 12:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?