16
Mayıs
2024
Perşembe
KAZIMKARABEKİR - KARAMAN

Karpuz yeme yarışında ilginç görüntüler

Kazımkarabekir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Gurbetten Sılaya Şenliği'nde en çok ilgiyi karpuz yeme yarışması çekti. Önlerine konan karpuzları elleriyle kırıp yemek zorunda olan yarışmacılar zor anlar yaşadı.


Bu yıl 4'ncüsü düzenlenen şenlikler pilav ikramı ile başladı. Yemek sonrası halat çekme ve eşek yarışmaları düzenlendi. Şenlik kapsamında düzenlenen karpuz yeme yarışması ise renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Masaların üzerine konan 10'ar kiloluk karpuzları hiç bir alet kullanmadan elleriyle kırıp yemek zorunda olan yarışmacılar zor anlar yaşadı. Önündeki karpuzu en kısa sürede yiyen Ümit Küçükkoraş yarışmanın birincisi oldu. Küçükkoraş'a Cumhuriyet Altını armağan edildi. Yarışma sırasında çok heyecanlı olduğunu belirten Küçükkoraş, yarışırken sadece karpuza konsantre olduğunu ve başka bir şeyi görmediğini söyledi.


Şenlikleri düzenleyen Kazımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı ise, düzenledikleri şenliğe ilçe halkının ve gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 00:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?