23
Mayıs
2024
Perşembe
KAZIMKARABEKİR - KARAMAN

Öcal ailesinin mutlu günü

Karaman’ın Kazım Karabekir İlçesi’nde, bir bekçi kulübesinde yaşayan 6 kişilik aileye belediye sahip çıkarak ev yaptırdı. Başkan Sarı, "22 milyar liraya tamamlanan evi, bugün Öcal ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Belediye ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yaptırılan ev, İlçe Kaymakamı Hakan Şen ile Belediye Başkanı Muammer Sarı’nın da katıldığı bir törenle Öcal ailesine teslim edildi.

Uzun süredir bekçi kulübesinde yaşayan aileye tesadüfen rastladığını söyleyen Belediye Başkanı Muammer Sarı, "Göreve geldiğim ilk günlerde, ilçenin sorunlarını yerinde tespit etmek için dolaştığım sırada, kullanılmayacak vaziyette olan kulübede insanların olduğunu gördüm ve yanlarına gittim. Yanlarına vardığımda ise eşi yıllar önce ölmüş, kendisi de çobanlık yapan Muammer Öcal’ın 5 oğluyla birlikte, kapısı ve pencereleri olmayan kulübede kaldığını öğrendim, çok üzüldüm" dedi.

Ailenin içler acısı durumunu gördükten sonra belediye olarak hemen harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Sarı, "Kulübenin yanında bulunan Çimenlik mevkiinde, belediyeye ait araziye meclis kararı ile 2 ay gibi kısa bir sürede ev yaptırdık. 22 milyar liraya tamamlanan evi, bugün Öcal ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Hakan Şen de, "Yapılan bu anlamlı yardımdan dolayı başta Belediye Başkanı Muammer Sarı olmak üzere yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Başkanım bu olayı bana anlattı ve geldim gördüm. Bu aileye bizimde katkımız olunması yönünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla evin eşyaları tamamlandı" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından evin anahtarı Öcal ailesine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 13:38:02
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 13:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?