18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİTAP

9 yeni kitap

Büyükşehir Belediyesi şehir ve şehir hayatına dair dokuz yeni kitabı daha yayın hayatımıza kazandırdı.

Kayseri ile ilgili çeşitli konuların ele alındığı dokuz eserin sunuş yazılarında belediyenin görevinin yalnızca yol, su, park-bahçe yapmak olmadığına vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kent kimliği ve kültürü ile ilgili bir kitaplık oluşturmak amacıyla başlattıkları projenin önemli ürünler verdiğine dikkat çekerek,

 "Yerel yönetimlerin görevi, şehrin yol, park, bahçe, su ve kanal hizmetlerini yürütmek olduğu kadar, sosyal ve kültürel alanda da öncülük etmektir. Belediyemiz bir yandan imar ve şehircilik faaliyetlerini yürütürken bir yandan da kültür, sanat, sosyal aktivite çalışmalarını sürdürmekte, tesisler kurmakta ve işletmektedir. Kütüphaneler, kültür merkezleri, gençlik merkezleri, Kent ve Mimarsinan Müzesi, Tarihi Kayseri Evleri, konservatuar eğitimi, spor merkezleri ve düzenlenen diğer kültür-sanat etkinlikleri bu çalışmalarımızdan yalnızca bazıları. Kent kimliği ve kültürü ile ilgili bir kitaplık oluşturmak amacıyla başlattığımız Kültür Yayınları Projesi çerçevesinde çok sayıda kitap yayınladık. Bundan sonra da yayınlamaya devam edeceğiz" diyor.

Çeşitli resmi kurum kütüphaneleri ile okul kütüphanelerine ücretsiz olarak dağıtılan dokuz yeni eserin isimleri ve yazarları da şöyle:

'Kayseri Halı Manileri' Dr. Mustafa Parlak

'Kayseri'de Yörükler ve Türkmenler' S. Burhanettin Akbaş

'Tarihi Kayseri'de Kadının Adı' Dr. Mustafa Işık

'Sarız'da Düğün 'Avşar Düğünü' Ahmet Z. Özdemir

'Akkışla ve Yöresi Ağızları' Abdullah Çağrı Elgün

'İbrahim Tennuri Hayatı ve Eserleri' Dr. Mustafa Fidan

'Merzifon, Yozgat ve Kayseri Ermeni Olayları' Dr. Ahmet Kolbaşı

'Çanakkale'den Hicaz'a Harp Hatıraları' Hüseyin Cömert

'Kayseri Zamantı Irmağı Çevresindeki Aslı Sağıroğlu Arslan

Bezemeli Mezar Taşları'

Yayınlanan bu eserlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin yayın hayatımıza kazandırdığı kitap sayısı da 48'e yükselmiş oldu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 16:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?