25
Nisan
2024
Perşembe
HACILAR - KAYSERİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Avcılar Derneği

İlçemiz Hacılar’da 1998 yılında kurulan derneğimizin amaç ve gayelerinden bahsetmek istiyorum.

Çoğumuzun bildiği ve yaptığı gibi avcı gördüğü yerde zaman ne olursa olsun av hayvanlarını avlayan ve yok eden bir camia olarak tanınmaktadır ve bunda da gerçeklik payı mutlaka vardır. İnsanların yaşadıkları yerlere ve topluma faydalı olabilmeleri için eğitimli olmaları şarttır. Eğitimsiz insanlar toplumun koyduğu kuralları hiçe sayan ve kendi bildikleri gibi hareket eden ve çoğu zaman suç işleyen toplumu rahatsız eden kişilerdir.

İşte derneğimizin amacı yöremizde bulunan avcı camiasını uyararak her zaman kurallara saygılı olmalarını tavsiye eden kanun ve kurallara uymayanları yetkili mercilere ihbar ederek cezalandırmaları sağlayarak kanun yolu ile kurallara uymalarına yardımcı olmaktır.

Avcılar av hayvanlarını sadece avlayan değil bazen de nesli azalan av hayvanlarının çoğalması için bunları üreten çiftliklerden temin ederek bölge avlaklarına bırakarak nesillerin devamına yardımcı olmaktadırlar.Nitekim Hacılar Avcılar Derneğinin girişimleri neticesinde serçer yaylası ve aksu yaylası bölgesine 2002 ve 2003 yıllarında 50’şer adet toplam 100 adet keklik bıraktırılmıştır.

Avlanma tarihi her yıl Çevre ve Orman Bakanlığının ilan ettiği tarihlerde ve belirtilen limitlerde yapıldığında zararlı olmamakta ve nesli de tükenmemektedir. Bu av hayvanlarını tehdit eden avcılardan ziyade çevre kirlenmesi ve zirai ilaçların bilinçsizce kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Buna çoğu bölgelerimizde şahit olduk. Mesela Hacılar’da bostan ve nohut ekilen yerlere kuşlar tohumları yemesin diye zehirli buğday serpilmektedir. Bu yüzlerce kuşun ölmesine zemin hazırlamaktadır. Nehirlere akıtılan zehirli atıklar balıkları ve o sudan içen kuşları da etkilemektedir.

Biz avcıyı sporu ve tabiatı seven ve koruyan insanlar olarak görmek istiyor ve bu konudaki telkinlerimizi yapıyoruz. Tatil günlerini kahvede veya birahanede değil de kırda gezerek geçirmesinin daha sağlıklı olduğunu bildiriyor ve tavsiye ediyoruz. Özet olarak eğitimsiz ve bilinçsiz olarak yapılan her işin insanlara ve çevreye zararlı olduğunu düşünüyoruz. Avcılar derneğimizin üyelerinin bu şekilde kurallara uygun davranmayan insanlara dağda veya kırda rastladıklarında kırıcı olmadan ikazda bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Bu şekilde yararlı olduğumuz bir çok olay yaşamışızdır. Amacımız yaban hayatını tahrip etmek değil, uzun müddet devam etmesini sağlayabilmek için elimizden gelen küçücük de olsa faydaları tabiata ve yaşadığımız yöreye sunmaktır.

Kaynak : Sami SARI ( Hacılar Avcılar Derneği Başkanı )

İlgili Kişi :Sami SARI
Adres1 :Aşağı Mahalle Çarşı Sokak No: 8 Hacılar - Kayseri
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :0352 442 33 23
Faks :

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.