27
Nisan
2024
Cumartesi
HACILAR - KAYSERİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Hacılar Çevre Ahlak Kültür Derneği

Gayesi:

Çevre ve Kültür duyarlılığına sahip resmi ve özel kuruluşlarla dayanışma halinde; temiz ve yaşanabilir bir çevre idealini benimsemiş, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı, kültürlü insan yetiştirmek olan Hacılar Çevre Ahlak Kültür Derneği 1994 yılı itibarı ile faaliyetlerine başladı.
On yıl gibi bir süre zarfında Hacılar ilçesinin güzelleştirilmesi için önemli çalışmalar yaptı. Gençlerin ahlak ve eğitim seviyesini yükseltmek için faaliyetler düzenlemekte, ayrıca kuşaklar arası kaynaşma ve dayanışmanın oluşmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Faaliyetlerden bazıları: Çarık, Seslibaşı ve Göller Dağı bölgelerine çam, sedir, meşe palamudu gibi çok sayıda ağaç dikilmesi. İhtiyaç sahibi ailelere mensup çocuklar için geleneksel toplu sünnet şölenleri,düzenlenmesi. Halkımız arasında çevre duyarlılığının artırılmasına yönelik toplantılar düzenlenmesi, okullar arasında çevre ile ilgili şiir, resim, kompozisyon yarışmaları yapılması.

Gençler arasında birliktelik duygusu oluşturularak okul derslerinde yardımlaşmalar artırılmakta ve eğitimlerine katkıda bulunulmaktadır. Maddi durumu elverişli olmayan başarılı öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Derneğin 2001-2002 faaliyet raporunda aktarılan bazı çalışmaları ise şunlardır:

7 Haziran 2002’de Hacılar Kapalı Spor Salonu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği programa ilçemizdeki ve bağlı köylerdeki okullar katılmış; şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödüller verilmiştir. Programda Prof. Dr. Osman Ceyhan ve Kayseri İl Müftüsü Necmettin Nursaçan konuşma yapmışlardır. 2003 Yılı içerisinde de çevreyi yeşillendirmek ve güzelleştirmek için ağaç dikme çalışmaları yapılmıştır. Ramazan ayında gelenekselleştirilen toplu iftar yemeği verilmiştir.

2004 yılı içerisinde ise yine ağaç dikme faaliyetleri yapılmıştır. Ayrıca halkın katılımı ile çevre kır gezileri yapılmıştır. Yine 2004 yılı içerisinde geleneksel olarak yapmış olduğumuz iftar yemeği bu sene de dernek yöneticileri, bağış yapan hayırseverler ve halkımızın da katılımıyla verilmiştir. Ayrıca dernek yoluyla burs verilen öğrencilerimize de toplu iftar yemekleri verilmiştir.

16 mayıs 2004 tarihinde Hacılar kaymakamlığı ile birlikte organize edilen ödüllü gençlik koşusu ve halk yürüyüşü halkın da yoğun ilgisi sayesinde başarıyla icra edilmiştir. Yapılan yarışma sonucunda derneğin 15-30 yaş ve 30 yaş üzeri katılımcılardan dereceye girenlere ödüller verilmiştir. 2004 yılı içerisinde 24 Kasım Öğretmenler Günü anma münasebeti ile HASİAD toplantı salonunda yapılan programa dernek yöneticileri de iştirak etmişlerdir. İlçedeki bütün öğretmenlere günün anısına birer gül hediye edilmiştir.

Yine 2004 yılı içerisinde Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber organize ettiğimiz Milli şairimiz MEHMET AKİF ERSOY’u anma gecesi düzenlenmiştir.

Dernek, ilçede bulunan diğer dernek ve spor kulüpleriyle de yakın temasını sürdürmekte, sağlıklı ve çevresine faydalı bir toplumun oluşmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır. Ayrıca yönetim tarafından ilçedeki çevre sorunları yetkili mercilere öneri ve tavsiye niteliğinde iletilmektedir. Ana sağlığı ve çocuk bakımı gibi kültürel konularda da, uzman şahıslar tarafından panel ve sempozyumlar düzenlenmektedir.

Dernek bütün bu faaliyetlerini varlıklı, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yürütmektedir.

Başkan : Mahmut Alagaş

Başkan Yrd: Av.Metin Ok

Muhasip : Osman Güman

Üyeler : Sami Tahran, Yakup Günek

Hacılar Çevre Ahlak Kültür Derneği’ne bir dönem Cengiz Baktır, üç dönemde Mahmut Kartal başkanlık etmiştir.

İlgili Kişi :
Adres1 :Belediye Çarsısı Hacılar - Kayseri
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :0352 442 19 73
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.