24
Mayıs
2024
Cuma
HACILAR - HACILAR - KAYSERİ

Ahmet Herdem

1953 yılında Hacılarda doğdu. İlk ve orta okul tahsilini Hacılarda, Lise tahsilini ise Kayseri Sümer Lisesi’nde yaptı.

1973 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesine girdi. 1977 yılında Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl T.E.K’te şantiye mühendisi olarak göreve başladı. Sonraki yıllarda mesul mühendis, kontrol mühendisi, baş mühendis ve servis şefi olarak değişik görevlerde bulundu.

T.E.K. tarafından mesleki çalışma yapmak İçin İtalya ve Almanya’ya gönderildi. Kurumun enerji üretimi ve iletimi ile ilgili enerji İletim hatlarında, trafo merkezlerinin inşaat montajında ve buna benzer pek çok projenin gerçekleştirilmesinde fiilen uzun süre çalıştı. Anahtar teslimi trafo merkezi ihalelerinde hem uluslar arası hem de ulusal konsersuyumlarda kontrolörlük hizmeti yaptı.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet HERDEM 18 Nisan 1999 mahalli seçimlerde Hacılar Belediye Başkan adaylığı için Türkiye Elektrik Kurumu (T.E.A.Ş)’tan ayrıldı.

22 NİSAN 1999’da Belediye Başkanlığı görevine başladı.
28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde AK PARTİ’den Hacılar Belediye Başkan adayı olan Ahmet HERDEM seçimlerde kazanarak 2. Dönem Hacılar Belediye Başkanı olarak halen görevine devam etmekte.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar