17
Mayıs
2024
Cuma
İNCESU - KAYSERİ

Makarı ulema gururu

Kayseri’nin güzel ilçelerinden biri olan İncesu halkı, Makarı ulema (Alimler Şehri) olmasıyla gurur duyuyorlar. Şehrin bu özelliği bugününden daha çok dününü ifade etmektedir.

Bugün ise Kayseri; Hayırseverler şehri olarak, haklı bir ün kazanmıştır. Şehrimizin bu sıfatla anılmasında birçok hayırseverimiz kadar şahsi ailelerinizin de katkısı bulunduğu bir gerçektir.
İlimizde bulunan eğitim, sağlık ve dini hayata yönelik kurumların hemen her birinin üzerinde bir Kayseri’ li hayırseverimizin isminin yazılı olduğunu iftiharla müşahade ederiz.

Kayseri’ miz uzun yıllar kamu hizmeti görecek müesseseler için kamudan yardım ve katkı alamazken, Kayseri’ nin vefakar, hamiyet perver evlatları şehrine sahip çıkma alicenaplığı göstererek, devletimizin yetişemediği hizmetleri gerçekleştirme noktasında azimli ve kararlı olmuşlar, Kayseri’ de kalkınma seferberliği başlatmışlardır. Kayseri bu sayede bir anlamda kendi göbegini kendi kesmek suretiyle, gelecegini kurma ve kurtarma yolunu seçmiştir, devletine yük olmadığı gibi, en çok vergi ödeyenler listesindede yer alarak ülke kalkınmasınada katkı sunmuştur.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 16:23:48
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 17:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?