1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Belediyeden kırtasiye yardımı

Melikgazi İlçe Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, okul idareleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere, kırtasiye yardımı yaptıklarını söyledi.

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik burs için başvuruların devam ettiğini hatırlatan Büyükkılıç, bin 250 adet kırtasiye paketi hazırladıklarını ve geçtiğimiz hafta içerisinde okul yönetimlerine verdiklerini belirtti. Başkan Memduh Büyükkılıç, belde halkının eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını da mali imkanlar içerisinde karşıladıklarını ifade ederken, "5390 sayılı Belediye Kanunu'nun, 14 maddesinin, b fıkrasına istinaden ilçe sınırları içerisinde yer alan ve okul idarecilerince belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere kırtasiye yardımı yapılmıştır. Bu etkinlik, her yıl belediyemizce yerine getirilmektedir. Kırtasiye paketinin içerisinde çanta, kırımızı ve siyah kalem, kalem açacağı, silgi, cetvel, gönye, kareli ve çizgili defter olmak üzere 10 parça kırtasiye malzemeleri mevcuttur" dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye yasasının ilgili maddesi uyarınca belediyelerin eğitim, sağlık ve sosyal yardımlar yapabileceğini, bu açıdan Melikgazi Belediyesi olarak mali imkanlar ölçüsünde bu tür hizmetlerin artırılarak yerine getirileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 14:54:37
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 14:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?