18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Toplu sözleşme sevinci

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Dadaloğlu Belde Belediyesi'nde örgütlenen Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi, üyeler adına ilk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

15 işçiyi ilgilendiren ve ilk oturumuna geçtiğimiz hafta başlanılan toplu iş sözleşmesinin 2 yıllık olarak imzalandığını belirten Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, ücretlerde ilk yıl ortalama yüzde 12, sosyal haklarda ise yüzde 15'lere varan artışlar kaydedildiğini söyledi. Özdemir, ücretlerde ve sosyal haklarda da 2. yıl ortalama yüzde 10 artış kaydedildiğini ifade ederek, "Dadaloğlu Belediyesi'nde çalışan ve şu anda ikramiyeler hariç ortalama 640 YTL maaş alan üyemizin maaşları ilk yıl yaklaşık 740 YTL'ye, 2. yıl ise yaklaşık 840 YTL'ye kadar yükselecektir. 01 Ocak 2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan toplu iş sözleşmemiz, 31 Aralık 2007 tarihinde sona erecek. Toplu iş sözleşmemiz belediyemize ve üyelerimize hayırlı olsun" dedi.

Öte yandan, Talas Belediyesi'nde çalışan Hizmet-İş Sendikası üyesi işçilerin ikramiye alacaklarının ödenmeye başlanıldığını da ifade eden Hizmet-İş Şube Başkanı Halil Özdemir, toplu iş sözleşmesinden doğan üye alacaklarına mahsuben Talas Belediyesi tarafından üyelerin hesaplarına 400'er YTL yatırıldığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?