22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İpek Yolu denetim altında

Kayseri Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, doğu ile batıyı birbirine bağlayan İpek Yolu üzerinde seyreden bütün araçları ve yolcularını tek tek arıyor.

Tunceli ve Şırnak'ta meydana gelen ve birçok askerin şehit olduğu olaylar sonrasında Kayseri'de de kontroller artırıldı. Kayseri Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafik timleri ile yaptıkları ortaklaşa uygulamalar ile adeta kuş uçurtmuyor. Doğu ile batıyı birbirine bağlayan en önemli yollardan birisi olan İpek Yolu üzerinde seyreden bütün araçları durduran jandarma ekipleri, bir dinlenme tesisi içerisine kurdukları mobil istasyonda bütün araçları arıyor.

Jandarma araçlarında bulunan uydu bağlantılı bilgisayar ile durdurulan araçlardan indirilen yolcuların kimlikleri de Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasından geçiriliyor. Şahısların üzerlerinin de tek tek arandığı uygulamalarda günde 450 araç ve 800 şahsın kontrol edildiği öğrenilirken, mahkeme kararı ile aranan veya kesinleşmiş hapis cezası bulunan birçok şahsın da gözaltına alındığı öğrenildi.
Jandarma ekiplerinin kontrolleri İpek Yolu üzerinde gün boyunca devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 18:13:58
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 20:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?