25
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

140 bayan meslek sahibi oldu

TALAS’TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Kayseri’nin Talas Belediyesi Bayan Kültür Merkezi’nde meslek edindirme kurslarına katılan 140 bayana sertifikaları verildi.

Talas Okutan konağında düzenlenen sertifika törenine İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker ve davetliler katıldı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Öncelikle tüm kadınlarımızın Dünya kadınlar gününü kutlar ve kadınlarımızın yılda bir kez hatırlanmasını değil, hayatın her alanında her zaman unutulmaması gerektiğini belirtmek isterim. Biz belediyeciliği sadece yol, su, kaldırım gibi hizmetler olarak değil, sosyal belediyecilik olarak da algılıyoruz ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz. Toplumun bütün kesimlerine ayrı ayrı hizmet etmeye çalışıyoruz. Kadınlarımız için bayan kültür merkezi, yaşlılarımız için ikinci bahar evleri ve çocuklarımız için bilgi evleri bunlardan sadece bazıları. Bayan Kültür Merkezimizin kuruluşundan dolayı, öncelikle değerli meclis üyesi arkadaşlarımıza ve değerli bayan kültür merkezi başkanı ve yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bayanlarımız gerçekten çok değerli çalışmalara imza atıyorlar; bir taraftan yeni doğan bebekleri ziyaret ederlerken, diğer taraftan da bakıma muhtaç yaşlılarımızın evlerinin temizliğine varana kadar ilgileniyorlar. Bugün itibariyle burada, 5 kursumuzun sertifika törenlerini gerçekleştirmekteyiz. Bilgisayar, aşçılık, kuaförlük, pastacılık ve kurdele nakışı kursu gibi geniş kapsamlı eğitimlerimiz aralıksız sürüyor. Buradaki hizmetler özellikle kadınlara yönelik olmakta. Ama bunlarla da kalmayıp, ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarından da yararlanarak çocuklarımızın gelişimine de biraz katkı sağlayalım. Bu şekilde çocuklarımıza da sahip çıkmış oluruz.” dedi.

Başkan Yıldırım’ın konuşmasının ardından kursları başarıyla tamamlayan bayanlara belgeleri ve gül takdim edilerek kadınlar günü kutlandı.

TALAS’TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
TALAS’TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 16:46:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 16:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?