24
Mayıs
2024
Cuma
TALAS - KAYSERİ

293 gündür ses yok!

KAYBOLAN ÇOCUKLARIN ANNESİNDEN İLGİNÇ İDDİA

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan 2'si kardeş 3 çocuktan hala bir haber alınamadı. Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin'in annesi Leyla Tekin, "Benim çocuklarımı yanlışlıkla kaçırdılar" iddiasında bulundu.

Kayseri'de geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2. gününde şeker toplamak için evlerinden çıkan ve bir daha haber alınamayan 2'si kardeş 3 çocuktan hala bir ses çıkmadı. 293 gündür Türkiye'nin her yerinde aranan çocuklar hala bulunamadı. Birçok şehirde görüldükleri iddia edilen asılsız telefon ve mektuplardan başka bir bilgi gelmeyen çocukların aileleri endişeyle beklemeye devam ediyor.

Kaybolan çocuklardan Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin'in annesi Leyla Tekin, çocuklarının kaybolmasından bu yana 293 gün geçtiğini söyleyerek, "Aradan bu kadar zaman geçti ama çocuklarımdan hala bir ses seda yok. Nerede nasıl oldukları hakkında henüz bir bilgi gelmedi. Bu zamana kadar çok telefon ve mektup geldi. Ama hiçbirinden bir sonuç çıkmadı. Hala sabırsızlıkla ve endişeyle gelecek bir haberi bekliyorum. Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum. Allah'tan hiç umudumu kesmedim" diye konuştu.

"BENİM ÇOCUKLARIM YANLIŞLIĞA KURBAN GİTTİ"

Çocuklarının bir yanlışlığa kurban gittiğini iddia eden Leyla Tekin, "Bayram günü o kadar çocuk şeker toplamaya çıktı. Neden içlerinden sadece benim çocuklarım kayboldu? O gün kaybolan başka bir çocuk olmadı. Bilerek önceden planlanarak kaçırma işi bu. Çocukları kaybolan diğer ailede 2 kız, 1 erkek çocuğu var. Benim çocuklarımı o çocuklar sanıp kaçırdılar. Neden hala çocuklarımı bana geri göndermediler? Anlamadılar mı yanlış çocuklar olduğunu? Neyi bekliyorlar, ne istiyorlar çocuklarımı bana göndermek

için? Artık merhamet edin, acıyın bize. Yalvarırım geri verin çocuklarımı. Bir anneye 293 gündür bu acıyı çektirmek hangi vicdana sığar?" diye konuştu.

"ALLAH AŞKINA YANAN CİĞERİMİN ATEŞİNİ SÖNDÜRÜN"

Leyla Tekin gün geçtikçe endişesinin arttığını söyleyerek, "Allah aşkına yanan ciğerimin ateşini söndürün. Dayanamıyorum artık. Her gün kahroluyorum. Ne olur bir haber gelsin. 293 gündür bu acıyı çekiyorum. Kolay değil bir annenin 2 evladından bu kadar ayrı kalması" dedi.

Son 1 yıldır hiçbir özel günü kutlayamadıklarını belirten Leyla Tekin, "Çocuklarım kaybolduğundan beri güzel bir günümüz yok. Ne Anneler Günü, ne Babalar Günü, ne bayramın ne de herhangi bir günün bizim için bir özelliği kalmadı. Bütün günlerimi çocuklarımdan gelecek bir haberi bekleyerek geçiriyorum. Geçtiğimiz günlerde okula giden çocuklar karnelerini aldı. Aileleriyle birlikte sevinçle kutladılar. Ama bizde sevinç yerine büyük bir acı vardı. Benim çocuklarım da olsaydı onlar da karnelerini almış

olacaktı. Biz de çocuklarımızla neşeyle kutluyacaktık. Ama olmadı, tüm sevinçlerimiz gözümüzde kaldı. Çektiğim bu acılara razıyım. Yeter ki çocuklarım sağ salim bulunsun" ifadelerini kaydetti.

"UMUDUMU KAYBETMEDİM AMA YETER BU ÇEKTİĞİM ACI"

Her gün, 'Çocuklarınız bulundu' diye gelecek bir haberi beklediğini söyleyen acılı anne Leyla Tekin, "Önemli bir durum olmadıkça evden dışarı çıkmıyorum. Her gün gözüm kapıda, kulağım telefonda oluyor. Kim bir haber verecek diye bekliyorum. Ama en ufak bir haber dahi yok. Gün geçtikce endişelerim ve korkum artmaya başladı. Yine de Allah'tan umudumu kesmiyorum. Bu zamana kadar birçok telefon geldi. 'Çocuğunuzu şurada gördük, filan ilde' gibi ama hiçbiri doğru çıkmadı. Çocuklarımı elbette birileri görmüştür. Yalvarıyorum o insanlara, ne olur bir haber edin" şeklinde konuştu.

Artık bu sessizliğe dayanamadığını bildiren acılı anne Leyla Tekin, "Herkese yalvarıyorum. Hiç kimse benim çocuklarımı görmedi mi? Görenler vardır. Neden onlar bir haber etmiyor? Onların da çocukları var. Onların başına böyle bir olay gelseydi yine de böyle sessiz mi kalacaklardı? Lütfen biraz merhametli olun. Elinizi vicdanınıza koyun. Görenler bana bir haber etsin. Bu kadar duyarsız olmayın" dedi.

"RAMAZAN BAYRAMI'NI YİNE ÇOCUKLARIMLA KUTLAMAK İSTİYORUM"

Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını belirten Leyla Tekin, "Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Bayrama kadar çocuklarım bulunsun. Ramazan Bayramı'nda kayboldular. Ramazan Bayramı'nda da bana geri verilsinler. Bana en güzel bayram hediyesi çocuklarım olur. Neredeyse bir yıl olacak çocuklarımı görmeyeli, onlardan bir haber almayalı. İnşallah o zamana kadar bulunur yavrularım. Eğer olmadı kayboldukları gün bulunsun. Bana en güzel bayram hediyesi verilsin. Yine eskisi gibi bayramı çocuklarımla beraber kutluyayım. Tüm

halka ve yetkililere sesleniyorum. Ne olur biraz daha ilgili olun. En ufak bir haber olursa bana bildirin. Sabırsızlıkla sizden gelecek güzel haberleri bekliyorum" diye konuştu.

KAYBOLAN ÇOCUKLARIN ANNESİNDEN İLGİNÇ İDDİA
KAYBOLAN ÇOCUKLARIN ANNESİNDEN İLGİNÇ İDDİA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 12:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?