22
Mayıs
2024
Çarşamba
TALAS - KAYSERİ

Balkanlar'dan Talas'a misafir

Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi ve Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği "2. Balkan Türk Kadınları Ortak Meseleleri ve İşbirliği Kurultayı" programı sonrası, Balkan ülkelerinden gelen misafirler Talas'ı gezdi.

11 Türk Cumhuriyeti’nden katılan 110 Kurultay üyesi, Yörük Türkmen Vakfı Başkanı Ali Aydın ile birlikte Talas Belediyesi’nin yaptırmış olduğu ve açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan Nevin Akyurt Bayan Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Balkan kadınlarını, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Rezan Aktaş karşıladı.

Ziyaretten büyük kıvanç duyduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Özellikle birlikteliğimize daha ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşamaktayız. Şüphesiz birliğe beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Türk dünyası oldukça geniş bir dünya. Biz bir aileyiz. Bu, büyük ailenin bir buluşması. Bu ailenin buluşmasının önemi dünya için de var" diye konuştu.

Türk Dünyası kadınları ise, Rifat Yıldırım’a, bayanlar için güzel mekan yaptırdığı için teşekkürlerini iletti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:51:57
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 17:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?