18
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

Başıboş köpekler toplatılıyor

Talas Belediyesi, 10 yaşındaki bir çocuğun kurt tarafından parçalanarak öldürülmesinden bugüne kadar 15 başıboş köpeği toplattı.

Talas Belediyesi Park Bahçe Çevre ve Temizlik Müdürü Cüneyt Canıdemir, ilçelerinde başıboş dolaşan köpekleri toplayarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı barınma evine teslim ettiklerini söyledi.

 Haziran ayından bugüne kadar 400’e yakın başıboş köpeği barınma evine teslim ettiklerini belirten Canıdemir, şu bilgileri verdi: ’’Başıboş köpeklerin yol açabileceği tehlikeleri önlemeye yönelik haziran ayından beri sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında bugüne kadar 400’e yakın köpeği barınma evine teslim ettik. İlçemizde meydana gelen üzücü olaydan sonra da 15 başıboş köpek topladık. Sayıları fazla olan bağ evlerinde yazın beslenen köpekler, kışın başıboş bırakılıyor. Vatandaşlardan bu konuda titiz davranmalarını istiyoruz.’’

Talas İlçesi’nde, 28 Kasım’da meydana gelen olayda, 10 yaşındaki Onur Bahar, vahşi bir hayvan tarafından parçalanarak öldürülmüş, olayı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen kurt kırması köpekten kıl ve doku örneği alınmıştı. Yakalanırken kullanılan uyuşturucu ilacın dozajından ölen köpekten alınan kıl ve doku örneklerinin Ankara Kriminal Laboratuvarı’nda incelemesi sürüyor.

Kaysergündem
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 16:45:53
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?