19
Mayıs
2024
Pazar
TALAS - KAYSERİ

Belediye kalitede güven tazeledi

TALAS BELEDİYESİ KALİTEDE GÜVEN TAZELEDİ

Kayseri'nin Talas ilçe Belediyesi'nin TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi almasının 4. yılı, belediye çalışanları, TSE yöneticileri ve Belediye Başkanı Yıldırım'ın da katıldığı bir toplantıyla kutlandı.

Toplantının açılış konuşmasında söz alan TSE Ürün Belgelendirme Müdürü Necati Karahan, ilçe halkına önemli hizmetler veren Talas Belediyesi'nin TSE ISO 9001 kalite yönetim sistemi standardı alarak ve uygulayarak, yapılan hizmetlerin taçlandırıldığını ve kalitenin yükseltildiğini söyledi. Karahan, "Bu başarılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Rifat Yıldırım'a TSE'nün üçlü bayrağını ve 1502 yılında Sultan Beyazıt Han tarafından hazırlanan, bizim kalitede milat olarak kabul ettiğimiz '2. Beyazıt Han Röflesi'ni sunmaktan şeref duyduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Beyazıt Han'la ilgili böyle bir bilgilenme bana mutluluğu ve üzüntüyü bir arada yaşattı. Çünkü belediyecilik adına markalaşma ve kurumsallaşma çalışmalarında her zaman batı örnek gösteriliyor. Uzun süredir şehircilik ve kurumsal yapıyla ilgili kendi adıma araştırmalar yapmaya çalışıyorum; Anadolu'da o kadar güzel şehircilik ve şehir yaşantısı örnekleri var ki, bunlardan haberdar olmadığımızı gördüm. Örneğin Kayseri'de, Selçuklular dönemi. Hunat Hatun döneminde, Akçakaya'nın evlerinde su mevcut. Ali Dağı'na baktığımızda, zirvede 3 adet su sarnıcı görmekteyiz o tarihlerde. Kuşlukları, Kuruköprü'deki su kemerleri, Kiçiköy mahallemizdeki yerin 21 m altındaki, yaklaşık 7 katlı bir apartmana denk düşen yeraltı şehri; bütün bunlar insanlığa hizmet için yapılmış. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa mesai arkadaşlarımızla beraber, her zaman belediyeciliği kurumsal olarak bir düzene koymak, kalıcı olmasını sağlamak ve hizmetlerin eşitliliği, şeffaflığı, bilinçliliğini esas aldık. Biz, Talas Belediyesi olarak hedefi olan ve kimlikli bir kentiz. Bunu da ISO Kalite Belge Ölçümü ile taçlandırdığımızı düşünüyoruz. Bir tarafta tarihi dokudaki çalışmalarımızı, diğer tarafta sosyal alanlardaki çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Bunların hiç birini diğerine feda ederek yapamayız. Biz her zaman ilkleri yapmak zorundayız. Bölgede tek bir adreste 100 yıl öncesinin bir Osmanlı Sokağı olduğunu gösteren ve belgeleyen bir yerimiz var: Ali Saib Paşa sokağı. Bu sokaktaki çalışmalarımız bitmek üzere. Her gün yeni çalışmalarla yeni hedefler koyduğumuz taktirde başarılı olabileceğimizi, binlerce yıllık tarihi olan Talas'ımızı gelecek nesillere daha iyi şekilde miras bırakmamız gerektiğini ve bu noktadaki sorumluluğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

TALAS BELEDİYESİ KALİTEDE GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?