18
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

'Çevre temizliğine dikkat etmek insanlık görevidir'

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, çevre konusunda yeryüzünde yaşayan tüm insanların hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 5 Haziran Çevre Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, insanların yaşadığı çevreyi tehdit edecek unsurlardan korunmasının, her bireyin insanlık görevi olduğunu söyledi. Yıldırım, dünya nüfusunun giderek arttığını, bu hızlı nüfus artışı ile birlikte çevrenin kirlilik ve yok olma tehdidi ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, "Çevremizi korumak için toplumun her kesimine görevler düşmektedir" dedi.

Yerel yönetimler olarak halkın da desteği ile ilçede çevreye olan duyarlılıklarını sergilediklerini ifade eden Yıldırım, "Talas İlçesi, bağ, sayfiye alanları ve konutların bir arada bulunduğu bir yer. İlçemiz oldukça güzel bir çevreye sahiptir. Bu güzelim çevreyi korumak ve hatta güzelleştirmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Çevremizi güzelleştirirken temizliğine de özen göstermeliyiz. Talas’ta yaptığımız bir yeni uygulama ise, zamanlı çöp toplama sistemi idi. İlk olarak Mevlana Mahallesi’nde başladığımız ve daha sonra Atatürk Bulvarı ile Bahçelievler Mahallesi’nde sürdürdüğümüz uygulama ile çöp bidonlarını kaldırdık. Çöp bidonlarını kaldırdığımız bölgelerden oldukça fazla teşekkür aldık. Bu sistemle hem çevre kirliliğini hem de kötü koku ve mikropları ortadan kaldırmış olduk. İlçemizde günlük 100 ton katı atık toplanarak düzenli şekilde şehir çöplüğüne transfer edilmektedir. Yine tıbbi atıkları da itina ile toplatarak naklediyoruz. Çevremizde bulunan boş arazileri, 9 mahallemizde bulunan tüm cadde ve sokakları, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı 45 kişilik personelle tertemiz hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldırım son olarak, yerel yönetimler olarak çevre konusunda ellerinden gelen her türlü çalışmayı yerine getirdiklerini, ancak vatandaşların da aynı duyarlılığı göstererek gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için yaşadıkları yerleri korumalarını istedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 13:27:54
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 13:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?