18
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

Çocukları organ mafyası mı kaçırdı?

KAYSERİ’de Ramazan Bayramı’nda kaybolan çocuklarla ilgili araştırma kapsamında, cezaevinden bayram izniyle çıkıp firar eden mahkûmlar aranıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, çocukların kaybolma tarihi olan 21 Eylül’den sonra Türkiye genelinde yapılan tüm organ nakillerini de inceliyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kayıp çocuklar Ahmet Tuna Tekin, Dilruba Tekin ve Türkan Ay’la ilgili Meclis’e yeni bilgiler gönderdi. Atalay’ın verdiği bilgiye göre, Kayseri genelinde sabıkalı kişiler üzerinde yapılan incelemeler sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen iki ayrı uzman ekip bir süreliğine Kayseri’de konuşlandırıldı. Atalay şu bilgileri verdi: “Yasadışı organ ve doku nakli şüphesi dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı ile koordine kurulmuştur. Bankalar arası kart merkezi ile koordine kurularak olay günü ve sonrasına ait hesap hareketleri üzerinde inceleme yapılması sağlanmıştır. Araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir.”

Bakan Akdağ ise organ nakil merkezi bulunan tüm hastanelerden 19 Eylül 2009’dan itibaren nakil olmuş hastalar ile bekleme listesine alınan hastaların isimlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirildiğini açıkladı. Akdağ, “Böyle bir organizasyonun gizli çalışması mümkün görünmemektedir” dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 11:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?