22
Mayıs
2024
Çarşamba
TALAS - KAYSERİ

Engelli öğrenciye asansör yapıldı

Talas Belediyesi, Talas Lisesi'nde eğitim gören doğuştan bedensel engelli Bilal Öztürk için okula asansör yaptırdı. Asansörün hizmete açılışı nedeniyle Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Çalıksoy'un da katılımıyla bir tören düzenlendi.

Çalık, bu hizmet nedeniyle Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür etti. Yıldırım, "Engelli öğrencimizin eğitimine devam edebilmesi için bu hizmeti yapmamız gerekiyordu. Bundan sonra da eğitim kurumlarımızda bu tür hizmetleri oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak durumunda olduklarını kaydeden Yıldırı, "Göreve geldiğimde ilk olarak belediye girişinde engelli rampası yaptırdık. Bedensel engelli vatandaşlarımızın binalarımızı, kamu kurum ve kuruluşlarını ve kaldırımları nasıl kullanacağına dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.

Daha sonra asansörün açılışını Talas Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan bedensel engelli Bilal Öztürk ile Rifat Yıldırım birlikte yaptılar. 

Öztürk’ün Babası Mehmet Ali Öztürk de belediye başkanına teşekkür ederek, "Bugün bizim bayramımız oldu" dedi. Asansörün yapılmasına çok sevindiğini belirten Bilal Öztürk ise "Daha önce 5-6 arkadaşımın yardımıyla ikinci kata çıkabiliyordum. Şimdi ise tek başıma kolaylıkla hareket edebileceğim" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:29:58
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 15:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?