25
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

İlaçlama çalışmalarına hız verildi

TALAS'TA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI

Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Talas'ta uçkun, kene, larva ve zararlı otlarla mücadele çalışmalarına hız verildi.

Üç vardiya halinde 24 saat sürdürülen ilaçlama çalışmaları 3 ULV (dumansız) ve 1 termal araçla gerçekleştiriliyor. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, kış aylarında başlattıkları larvasit mücadelesinin ardından yapılan ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Yıldırım, "Kış sezonunun hemen sonunda larvasit mücadelesi yaparak sinek, sivrisinek ve benzeri böceklerin daha yumurta halindeyken üremesine imkan vermiyoruz. Tüm yeşil alanlar, çöp bidonları, logarlar, fosseptik çukurları, dereler ve sulama kanallarının bulunduğu bölgelerde ağırlık verdiğimiz ilaçlama ile haşeratsız bir yaz geçirmek için gayret ediyoruz. Bu çalışmamızın ardından ULV ve termal sistemle sinek ve sivrisinek ilaçlaması yaparak çevreden gelen böceklerle ilgili mücadelemiz devam ediyor. Kendi atölyemizde imal ettiğimiz 1 tonluk ilaçlama tankı, çalışmalarımızı daha da kolaylaştırarak, zaman kaybı olmadan uzun süre ve daha geniş bir alanda hareket etmemizi sağlamakta. Belli periyotlar halinde günlük 4 araç, 2 sırt pompası ve 10 personelle 21 mahallemizin cadde ve sokaklarında sinek, sivrisinek gibi zararlı böceklerle mücadele ederken, diğer taraftan da tüm parklar ve yeşil alanlarda yabancı ot ilaçlaması yapılmaktadır. Amacımız, çevreye zarar vermeden halkımızın rahat bir yaz geçirmelerini sağlamaktır" dedi.

TALAS'TA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI
TALAS'TA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 13:37:04
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 18:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?