26
Mayıs
2024
Pazar
TALAS - KAYSERİ

Japon tv kanalı Talas'ta

JAPON TV KANALI TALAS'TA

Japon NHK devlet televizyonu Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek, Talas'ın tarihi yerlerini beğeniyle gezdi.

Japon devlet televizyonu NHK belgesel ekibi Erciyes Dağı'nı çekmek üzere kente geldi. Kayseri'nin çeşitli yerlerinde gezi ve çekimlerde bulunan Japon ekip Talas Belediye Başkanı Rifat yıldırım'ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yıldırım, uluslararası hava sporlarıyla tanınan tarihi Talas'ın turizm merkezi haline geldiğini belirtti. Başkan Yıldırım, “Ali Dağı Yamaç paraşütü Kupası'nda kafile olarak katılan pilot misafirlerimiz vardı. Kafile olarak katılmışlardı. Bir hafta misafir ettik. Doğrusu biz millet olarak da, ülke olarak da sizleri seviyoruz. Talas tarihi Kapadokya'nın içinde yer alıyor. Yabancı kaynaklarda Kapadokya'nın Paris'i olarak geçer. Bu şehir çok köklü bir medeniyete sahip. 5000 yıllık bir tarihi bulunmakta. Peribacaları dışında Kapadokya'dan bir eksiği olmayan şehrimizin yeraltı şehirleri, mabetleri, konakları, tarihi sokakları, çeşmeleri ve yaşam alanları hepsi mevcut” dedi.

Japon NHK devlet televizyonu direktörü Sakurako Abe, “Japonya'dan Erciyes Dağı'nın belgeselini çekmek için geldik. Personeliniz Mahmut beyle Erciyes Dağı'na çıkacağız. Kayseri'de insanlar çok ilgileniyorlar ve iyi ağırlanıyoruz” dedi.

aha sonra Talas'ın tarihi yerlerini gezen Japon devlet televizyonu ekibi sarnıçlı yeraltı şehrini de ziyaret ettiler. Yeraltı şehrine hayran kalan Japon ekip sarnıçta bota bindiler. İlk kez bir yeraltı şehrinde botla gezdiklerini ifade eden Japon misafirler unutulmaz anlar yaşadılar.

JAPON TV KANALI TALAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 15:29:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 10:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?