19
Mayıs
2024
Pazar
TALAS - KAYSERİ

Kayseri semaları renklenecek

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2003 yılında Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası'na, 2004'te de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Ali Dağı'nın, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupasına da ev sahipliği yapacağını belirtti. 

Ali Dağı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Rifat Yıldırım, Ön Dünya Kupası ile başlayacak heyecanın, 2007'de Dünya Kupası ile dvam edeceğini belirtti. Yıldırım, ''Ali Dağı, yamaç paraşütü için son derece elverişli. Başka ülkelerde bu spor için yapay tepecikler oluşturulmaya çalışılıyor. Bu açıdan baktığımızda Ali Dağı'nın, Allah'ın bize bir lütfu olduğunu düşünüyorum. En büyük arzumuz, bu dağın yamaç paraşütüyle anılmasıdır'' dedi. 

Yıldırım, uçuşların yapılacağı yere, etkinliklere katılacak sporcuların ve diğer katılımcıların konaklaması için prefabrik baraka inşa ettiklerini, uçuş pistini otlardan ve taşlardan arındırdıklarını da kaydetti. 

Dünya Yamaç Paraşütü Kupası Türkiye Koordinatörü Adem Hasgül de 27 Eylül-1 Ekim tarihlerindeki yarışmaların dünya kupasına hazırlık niteliğinde olduğunu belirterek, ''Bu yarışmaya 2'si Fransız, 50 yamaç paraşütçüsü katılacak. Ayrıca 15 yelken kanat sporcusu da gösteri sunacak. Serbest uçucularla birlikte 100'ün üzerinde sporcu, Kayseri semalarını renklendirecek'' diye konuştu. 

Hasgül, Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun 2007 yılındaki Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'nın, 26 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Ali Dağı'nda yapılmasını kararlaştırdığını belirterek, organizasyona destek veren Başkan Yıldırım'a teşekür ettiğini söyledi. 

Basın toplantısının ardından Türk Hava Kurumu Yelken Kanat ve Yamaç Paraşütü Takımı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Havacılık Federasyonu Yelken Takımı üyelerinin yapacağı gösteri uçuşları, havanın yağışlı olması nedeniyle iptal edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 17:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CELAL DEREBASI IP: 195.241.118.xxx Tarih : 16.04.2007 05:30:30
iyi olur inanin fikirlerinize katiliyomn