25
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

Litvanyalı gençler Türkçe öğreniyor

TALAS'TA LİTVANYALI GENÇLERE TÜRKÇE KURSU

Avrupa Birliği (AB) Gençlik ve Değişim Programları kapsamında Kayseri'de bulunan Litvanyalı gençler Talas'ı ziyaret etti.

Talas'ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden Litvanyalı gençlere Belediye Gençlik Meclisi tarafından uygulamalı Türkçe kursları da veriliyor. Kayseri Endüstri Meslek Lisesi'nin davetlisi olarak Kayseri'deki bir otelde stajlarını yapmakta olan gençler, Talas Belediyesi Gençlik Meclisi’nin davetlisi olarak Uluğbey Bilgi Evi’nde misafir edildi.

Grup lideri ve sözcüsü Viliya Bakutyte bu ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını belirterek, "Talas’a bu ikinci gelişim. Talas’ı Kayseri’den ayıran farklı özellikler var. Burası tarihi ve doğal atmosferiyle insanı daha çok heyecanlandırıyor, daha sıcak bir yapısı var. Bizim burada bulunmamızdaki asıl amaç, öğrencilerimizin gerek mesleki, gerekse kişisel bilgi ve görgülerinin gelişmesine katkı sağlamak. Bu arada sizin konukseverliğiniz ve yakın ilginizle Talas’ı da tanıma imkanı bulduk. Talas çok modern ve güzel bir yer. Gençlik merkezinizdeki arkadaşlar ve belediyenizin sıcakkanlı davranışlarına teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimize verdiğiniz uygulamalı Türkçe kursu jestinizi de asla unutmayacağız. Böylesine insana dönük, böylesine sosyal bir belediyecilik anlayışı diğer yerlere de örnek teşkil etmeli. Ayrıca yemekleriniz de çok güzel" dedi.

Daha sonra iki ülke gençleri kendi aralarında masa tenisi turnuvası düzenleyip eğlenme imkanı da buldu.

TALAS'TA LİTVANYALI GENÇLERE TÜRKÇE KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 18:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?