18
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

'Nevin Abla'ya vefa

Talas'ta "Nevin Abla" olarak bilinen hayırsever merhum Nevin Akyurt anısına bayan kültür merkezi açıldı.

Talas İlçesi’ndeki bayan kültür merkezinin açılışına AKP Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş da katıldı. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçede ihtiyaç duyulan toplantı, düğün, tiyatro ve sinema salonlarının yetersiz oluşundan dolayı bayanlara yönelik bir kültür merkezini açtıklarını söyledi.

Talas Belediyesi’nin hizmetlerinin hızla sürdüğünü belirten Yıldırım, "Emekli vatandaşlarımız için ikinci bahar evini açtık. Bayanlarımız için de bir kültür merkezini hizmete sokuyoruz’’ dedi.

Daha sonra kürsüye gelerek konuşan AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri’de ilk olarak bayanlara yönelik bir kültür merkezinin açılmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu hizmetlerin ilçe ve belde belediyelerce de desteklenerek, sayılarının artacağına inandığını kaydetti.

Son olarak konuşan AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, hizmete açılacak olan kültür merkezine, Kayseri’de hep ilkleri yapıcısı ve ilklerin önderi olan Nevin Akyurt’un adının verilmesinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Kültür merkezinin açılışı, Nevin Akyurt’un kızı Neslihan Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki tarafından gerçekleştirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:41:53
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 17:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?