17
Mayıs
2024
Cuma
TALAS - KAYSERİ

Sabancı'nın köyünde yas var

İş adamı Sakıp Sabancı’nın doğum yeri olan Kayseri’nin Talas İlçesi’ne bağlı Akçakaya Köyü’nde yaşayan yöre halkı, Sabancı’nın ölümüne çok üzüldüklerini belirtiler.

Akçakaya Köyü muhtarı Hüseyin Demirayak, Sabancı’nın Kayseri’nin ve bütün Türkiye’nin gururu olduğunu ifade ederek, "Acı haberi alınca köy halkı olarak çok üzüldük. Sabancı fırsat buldukça köyümüze gelir, hepimizle sohbet ederdi. Köyün yaşlıları ve arkadaşlarını hiç unutmazdı" dedi.

Muhtar Demirayak, Sabancı’nın doğduğu evin bahçesinden aldığı toprağı bir poşete doldurarak, "Ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin. Doğduğu köyünü çok sevdiği için mezarına evininin bahçesinden aldığım bu toprağı göndereceğim. Makamı cennet olsun" diye konuştu.
Köyün yaşlılarından Tevran Sakarya da, Sabancı ile çocukluk yıllarında arkadaşlık yaptığını, kendisiyle köy içerisinde unutamadığı anılarının olduğunu belirterek, "Sakıp ağayı çok severdim. Birlikte bazlama üzerine sarımsak sürüp yerdik. Zincirdere Köyü’nde yürüyerek giderdik. Ölümü bizleri çok üzdü" ifadesini kullandı.

Sabancı’nın babasına ait evin önünde toplanan Akçakaya Köyü halkı, köy imamı Cafer Deniz ile birlikte dua edip, Sabancı’nın ruhu için Fatiha okudu.

KAYSERİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 14:48:44
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 13:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?