23
Mayıs
2024
Perşembe
TALAS - KAYSERİ

Sünnet şöleni 9 Temmuz'da

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, maddi durumu iyi olmayan dar gelirli ailelere katkı sağlamak amacıyla sünnet şöleni düzenleyeceklerini belirtti.

Başkan Yıldırım, erkekliğe adım atacak olan çocukların sünnet ettirmenin sağlık açısından ve İslam dini açısından önemi büyük olduğuna dikkat çekerek, "Böylesine hayati ve dini önemi bulunan bu görevi bir şekilde yerine getirmemiz gerekmektedir. Maddi durumu elvermeyen ve çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelerimiz için bir nebze katkımız olması için bu görevi biz üstleniyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl 110 çocuğu erkekliğe ilk adım atmasına vesile olduklarını ifade eden Yıldırım, bu yıl da en az 150 çocuğun bu mutluluğuna şahit olacaklarını söyledi. Sünnet şöleni için çocukların kıyafeti, sünnet ücreti, konser, ikram ve eğlence gibi tüm giderlerin Talas Belediyesi tarafından karşılanacağına dikkat çeken Yıldırım, ailelere masraf yaptırmayacaklarını söyledi.

Toplu sünnet şölenlerinin nedenli sağlıklı olduğu hep tartışma konusu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Bizim geçen yıl ilk olarak uyguladığımız bu yılda aynı yöntemi uygulayacağımız sistem tek kullanımlık yüzüklü sünnet cihazıdır. Bu cihazın özelliği dikişsiz, ağrısız ve kolay iyileşebilen hijyenik bir yöntemdir. Tek kullanımlık ve oldukça sağlıklı bu plastik malzeme sayesinde geçen yıl hiçbir ailenin şikayeti ile karşılaşmadık. 08 Temmuz Cuma günü Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapacağımız şölenle sünnet olacak çocuklarımız ve aileleri için bir eğlence tertipledik. 09 Temmuz Cumartesi günü ise çocuklarımızı sünnet ettireceğiz. Erkekliğe ilk adım atacak olan çocuklarımızın bu mutlu günlerinde halkımızı ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 11:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?