18
Mayıs
2024
Cumartesi
TALAS - KAYSERİ

Talas sinemaya taşınıyor

TALAS SİNEMAYA TAŞINIYOR

Kayseri'nin Talas ilçesi, yapımcı ve yönetmenliğini Ulaş Çobancı ile Kayserili Hakan Serim’in yaptığı Saklı Kent "Bir şehir efsanesi" adlı sinema filmine ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de ilk kez uygulanacak “real action” (gerçek eylem) tekniğiyle çekilecek olan filmin ekibini kabul eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Köklü bir tarihe sahip Talas’ımızın böyle bir projede yer alması bizleri çok sevindirdi" dedi.

Başkan Yıldırım, "Sakın Ölme" adlı sinema filmiyle tanınan Ulaş Çobancı, Hakan Serim ve film ekibine Talas’ın tarihi mekanlarını gezdirdi. Gezinin ardından Çobancı ve beraberindekilerle belediye binasında bir araya gelen Başkan Yıldırım, senaryo hakkında bilgiler aldı.

Konusunu, sinema filmi çekmek için Talas’ın yeraltı şehirlerini gezen grubun başından geçen maceraların oluşturduğu psikolojik gerilim tarzındaki filmin senaryosunu inceleyen Başkan Yıldırım, ekibe böyle bir proje yaptıkları için teşekkür etti. Talas’ın tarihi ve kültürü bakımından zenginliğine dikkat çeken Başkan Yıldırım, şunları söyledi:

"Son dönemde artık Anadolu’da turizmin önemini iyi anladık. Bütün çalışmaların hedefi bu doğrultuda ilerliyor. Talas’ta çok köklü bir kültürel mirasımız var. Bu vesile ile onlar da gün yüzüne çıkartılmış oluyor. Bu işler biraz zaman alır, ama ben çok daha iyi seviyeye ulaşılacağına inanıyorum. Sinema sektörünün de yenilenmeye ihtiyacı var, ya da yeni işleri yeni mekanlarda ortaya çıkartabilirsiniz."

Yapımcı ve yönetmen Ulaş Çobancı ise filmde Talas’a çok geniş bir yer vermenin kaçınılmaz olduğunu belirterek, ilçede malzemenin çok fazla olduğunu söyledi. Filmin yaklaşık 30 dakikasının Talas’ın içinde geçtiğini ifade eden Çobancı, define arama heyecanın insanları ne denli zor duruma soktuğunu kaydetti.

Yapımcılardan Kayserili Hakan Serim de, Talas’ta paha biçilemeyecek tarihi güzelliklerin bulunduğunu anlatarak, “Şahsen ben oraları gezdiğimde ağladım. Oralardaki çalışmaların ortaya çıkması mükemmel bir şey. Bu çalışmayı da medyanın duyması gerekiyor. Bunu da biz sinema filmi olarak en iyi şekilde anlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Yapımcılar, film çekim çalışmalarının hafta sonu başlayacağını belirterek, film galasının ilçedeki tarihi Okutan Konağı’nda yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

TALAS SİNEMAYA TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 17:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?