26
Mayıs
2024
Pazar
TALAS - KAYSERİ

Yeraltı şehri ziyaretçi bekliyor

SARNIÇLI TEK YER ALTI ŞEHRİ ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Kayseri'nin Talas ilçesinde sarnıçlı yer altı şehri ziyaretçileri bekliyor.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kiçiköy Mahallesi'nde bulunan yer altı şehrinin yapılan 4 yıllık bir çalışma sonrasında ortaya çıkarıldığını belirterek, “Buralarda yer altı şehri olduğu bize söylendi. Biz de bir ekip ile çalışmalara başladık ve yer altı şehrini tespit ettik. Gerekli yasal başvurular yapıldıktan sonra yer altı şehrinde çalışmalara başladık ve yollarını ortaya çıkardık. Çalışmaların tamamı arkeologlar nezaretinde gerçekleştirildi” dedi.

Sarnıçlı yer altı şehrinin adeta iğne ile kuyu kazılarak ortaya çıkarıldığını söyleyen Rifat Yıldırım, “Kazılar sırasında çeşitli araştırmalar yapıldı. Araştırmalar sonrasında bu bölgede M.S. 300. yıl döneminde insanların yaşadıkları ve bu yer altı şehrini kullandıkları tespit edildi. Yer altı şehrinin muhtelif kolları var” diye konuştu.

Yer altı şehrinde yapılan çalışmalar sonrasında bir sarnıcın da bulunduğunu söyleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Burası sarnıç bulunan tek yer altı şehri. Sarnıca dışarıdan bir şekilde dolma su alınarak içerideki insanların su ihtiyacı karşılanmış” dedi.

Yer altı şehrinin aslına zarar verilmeden ziyarete hazır hale getirildiğinin altını çizen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Bu vadinin diğer bölgelerinde de yer altı şehirleri var. Bu bölgede yapılacak olan düzenlemelerde yer altı şehirlerini ortaya çıkaracağız ve turizme kazandıracağız. Talas'ın peri bacaları dışında bir eksiği yok. Talas ilçesinde turizmi hareketlendireceğiz” ifadesinde bulundu.

Yer altı şehrinin ziyarete hazır hale getirildiğini söyleyen Yıldırım, “Önümüzdeki hafta bu yer altı şehri ziyarete açılacak. 2 rehberimiz gelen vatandaşlara yardımcı olacak” dedi.

SARNIÇLI TEK YER ALTI ŞEHRİ ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
SARNIÇLI TEK YER ALTI ŞEHRİ ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
SARNIÇLI TEK YER ALTI ŞEHRİ ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
SARNIÇLI TEK YER ALTI ŞEHRİ ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 19:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?