19
Mayıs
2024
Pazar
TOMARZA - KAYSERİ

AKP'de Mehmet Bal başkan

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, dünyanın savaşlar, ekonomik krizlerle çok zor bir dönemden geçtiğinin altını çizerek, bütün bu yaşanan krizlerde Türkiye'nin en büyük şansının AK Parti iktidarı döneminde olması olduğunu söyledi.

AK Parti Tomarza 3. Olağan Kongresi, Tomarza Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile partililer katıldı.

AK Parti Tomarza 3. Olağan İlçe Kongresi'nde Mehmet Bal ve Hilmi Demirezen'in başkan adayı olduğu seçimde, Divan Başkanlığı'nı Milletvekili Ahmet Öksüzkaya yaptı. Kongrede aday olmayan AK Parti Tomarza İlçe Başkanı Fahrettin Işık'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek, bu tür olayların Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını vurguladı. Cabat, Kayseri'nin ve Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile ekonomik ve siyasi istikrara kavuştuğunu bunun ise Türkiye için çok önemli olduğunu anlattı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Tomarza'ya kazandırılan yatırımlardan bahsederek, bu tür yatırımların halka yakışır tesisler olduğunu, bu tesislerden daha fazlasının kazandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca istikrarın önemi üzerinde duran Karayel, istikrar olunca ülkenin iyi yönetileceğini, bu sayede de refah seviyesinin yükseleceğini belirtti. Ekonomik ve siyasi istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Karayel, birlik ve beraberliğin aynı anlayışla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, dünyanın savaşlar, ekonomik krizlerle çok zor bir dönemden geçtiğinin altını çizerek, bütün bu yaşanan krizlerde Türkiye'nin en büyük şansının AK Parti iktidarı döneminde olması olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu krizlerden etkilenmemesinin altında yatan en önemli sebebin, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dönemine denk gelmesi olduğunu ifade ederek, “Buna benzer krizleri 6-7 yıl önce yaşansaydı, ülkenin çok daha fazla etkilendiğini görebilirdik” dedi.

Yıldız, global krizden Türkiye'nin en az etkilenmesinin yolunun sağlam bir siyasi istikrar olduğunu belirterek, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Çok önemli bir gelişme oldu. Türkiye 1961 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilebilmek için uğraşıyor. Geçici üyeliğe seçilen Türkiye çok büyük bir oyla seçildi. Türkiye 190 küsür ülkeden 151'inin oyunu aldı.

Japonya, Uganda, Avusturya, Meksika gibi ülkelerde buraya seçildi. Tomarza ilçe kongresinde niçin bu konudan bahsediyorum. Türkiye'nin itibarı artmış mıdır? Artmamış mıdır? Diyenler var. Alın size bir örnek. Türkiye'nin itibarı dünyada son derece artmıştır. Bunu iktidarı ile muhalefeti ile herkesin tasdik etmesi gerekiyor. Ben şimdi buradan sesleniyorum. Değerli muhalefet partisi il başkanlarımız, sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza bu tebriği göndermezlerse şimdiye kadar izledikleri politikaların güvenirliği tartışılır hale gelir. Çünkü bu Türkiye'nin ortak paydasında olan bir konudur. Senin benim şahsi mevzum değil ki. Türkiye'nin itibarı denince, iktidarı muhalefeti bir kenara bırakmak gerekir. Nasıl terörle mücadelede iktidarı, muhalefeti ile el birliği, kalp birliği yapacaksa, o zaman aynen bu konu karşısında da tek vücut olmak zorundadır. Ben şimdi buradan bir davet gönderiyorum. MHP İl Başkanımıza, CHP İl Başkanımıza, DSP İl Başkanımıza ve tüm muhalefet parti il başkanlarımıza, bu sevinci ortak paylaşmamız lazım.

Çünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler içerisindeki karar mekanizmasını etkileyen tek konseydir. Tavsiye kararı almazlar, bağlayıcı karar alırlar. Dünyanın herhangi bir ülkedeki güvenlik ile ilgili bir konuda Türkiye'nin vereceği karar bağlayıcı ve belirleyici bir karar olacaktır. Buna da her Türk vatandaşının sevinmesi gerekir. Buna sevinmek için iktidar falan olmaya gerek yok. O açıdan muhalefet partisindeki arkadaşlarımızın da buradaki özellikle gösterilen hassasiyete aynı şekilde itina göstermeleri lazım. İnşallah yapacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bu açıklamaları hep beraber izleyeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından geçilen kongre seçimlerinde iki liste yarıştı. Seçim sonucunda Mehmet Bal, 400 delegenin çoğunluğunun oyunu alarak kongre seçimini kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 23:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adnan coşar IP: 88.227.143.xxx Tarih : 16.07.2009 11:31:28

ben memet balın yanında calışanlardan biriyim benim gibi calışıpta parasını alamıyan arkadaşlarım var kendini dürüst biri zannediyor ama altı aydır işten ayrıldım halen kalan paramı vermedi nasıl akparti il başkanı ben paradan vaz gectim ama elimden geldi kadar internette yayınlayacam