19
Mayıs
2024
Pazar
YAHYALI - KAYSERİ

Bakan Gül, memleketi Kayseri'de

Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde bulunan dünyanın sayılı şelaleleri arasında yer alan Kapuzbaşı Şelalesi’ne bir gezi düzenleyen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yol boyunca köylülerin sevgi gösterileriyle karşılaştı. Köylerde çocuklarla sohbet eden Bakan Gül, köy çocuklarına, içerisinde iç çamaşırı ve çikolata bulunan çantalar dağıttı. Kayseri Valisi Nihat Canpolat, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, parti il ve ilçe başkanları ile daire müdürlerinin katıldığı gezide, Kapuzbaşı Şelaleleri’ne gelen Abdullah Gül, buradaki vatandaşların da sevgi gösterileriyle karşılaştı. Şelale kenarında öğle yemeği yiyen Abdullah Gül, burada çocuklara tatlı ikram ederek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.


Kayseri Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Ceylan’dan bilgi alan Bakan Gül, "Türkiye’de güneyin, doğunun, kuzeyin, İç Anadolu’nun çeşitli güzellikleri var. Zaten ’Cennet Vatan’ deyişi de buradan çıkmaktadır. Aladağlar Milli Park sınırları içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, şehir merkezine uzak olduğu için bu zamana kadar ihmal edilmiş. Dünyada buna benzer bir kaç tane şelale olduğunu uzmanlar söylüyor. Gerçekten çok etkileyici bir manzara. Buraların gelişmesi lazım. Yeni yeni yollar yapılıyor. İnsanların gelip oturabileceği, kalabileceği yerler inşa ediliyor" şeklinde konuştu.


Kapuzbaşı Şelaleleri’nin turizme kazandırılması için hükümet tarafından çalışmalar başlatıldığını belirten Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dış politika ile ilgili soruları yanıtsız bırakarak, "Bugün siyaset ve dış politikadan konuşmayacağız" dedi.


Daha sonra Güney Şelale Bölgesi’ne yürüyerek geçen Bakan Gül, burada da köylü kadınların ilgisiyle karşılandı. Bir parkın içerisinde gözleme yapan kadınlarla sohbet eden Abdullah Gül’e, köylü kadınlar çiçek vererek sevgi gösterilerinde bulundular.

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 12:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?