18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRIKKALE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Yüksekokulumuz, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Antrenörlük Eğitimi Bölümü'ne öğrenci alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yüksekokulumuz, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Spor Yöneticiliği Bölümü'ne, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında da Rekreasyon Bölümü'ne öğrenci alımı ile gelişimini devam ettirmektedir. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı itibariyle Rekreasyon Bölümüne öğrenci alımını donduran Yüksekokulumuz, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümleri ile Türk sporuna Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı çağdaş, demokratik antrenörler ve spor yöneticileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Yüksekokulumuza her yıl Antrenörlük Eğitimi bölümüne özel yetenek sınavıyla ve Spor Yöneticiliği bölümüne merkezi yerleştirmeyle öğrenci alınmakta; öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl (8 yarıyıl) eğitim verilmektedir. Yüksekokulumuzda eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere; bilgisayar odası, performans laboratuarı, 2 adet halı saha, çim futbol sahası, tartan atletizm pisti, kondisyon merkezi, basketbol, voleybol, hentbol sahaları, tenis kortları, cimnastik salonu, plaj futbol sahası ve spor salonu mevcuttur.

Üniversitemiz bünyesinde Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen tüm sportif ve kültürel faaliyetlere öğrencilerimizin katılımı teşvik edilmektedir. Üniversite Sporları Federasyonunun her branşta düzenlediği spor müsabakalarında Yüksekokulumuz öğrencileri önemli başarılar elde ederek, Üniversitemizin adını en iyi şekilde duyurmaktadırlar. Bilgisayar donanımı da her geçen gün gelişmekte olan Yüksekokulumuz, alanındaki tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim içerisinde bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ankara Yolu Üzeri 7 Km.
Adres2 :Yahşihan / Kırıkkale
Posta Kodu :71450
Telefon :0 318 357 42 42
Faks :0 318 357 38 63
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.