21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Karakeçili Kültür Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Merkez Camii’nde okunan mevlitten sonra belediye parkında düzenlenen sünnet şöleninde, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Sünnet olacak çocuklar, palyaçolar eşliğinde ilçe meydanında eğlendikten sonra, görevli sağlık ekibi tarafından sünnet edildi.
Karakeçeli Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak, şenliklerin en iyi şekilde yapılması için hazırlıkların aylar önceden başladığını söyleyerek, "Osmanlı’nın soyu olduğumuzu hatırladığımız bu şenlikler, bizim için önem arz etmektedir. Yediden yetmişe hepimiz ecdadımızın gelenek ve göreneklerini yaşatmak için çaba sarf ediyoruz. Bu şenlikte değişik illerde yaşayan akrabalarımızla da sılayı rahim yaparak görüşüyor, hasret gideriyoruz. Şenliklere herkesi davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan, şenliğe yurdun dört bir yanından gelen Karakeçili aşiretine mensup aileler, kurdukları çadırlarda kalıyor. Şenliğe katılan misafirlere ikram edilmek üzere 5 ton etli pilav ve 1.5 ton ayran hazırlandı.

Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi Şahsenem ve Gurup Su’nun gösterileriyle sona erecek olan şenlikte, Osmanlı döneminden bu güne kadar gelen gelenekler yaşatılmaya çalışıyor.

iha-kırıkkale
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 23:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?