21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

"NATO,Afganistanda başarılı olmalı"

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Dönem Başkan Yardımcısı Vahit Erdem, "Afganistan'da NATO'nun başarılı olma mecburiyeti var. Başarısızlığı NATO'nun geleceğini etkiler, tehlikeye sokar" dedi.
 
Kırıkkale'de AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, çevre Belediye Başkanları, Kadın Kolları ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Erdem, Afganistan'da NATO'nun takviye edilmesi, ilave asker ve teçhizatla takviye edilmesi konularının bu ay sonunda yapılacak NATO Zirvesi'nde görüşüleceğini bildirdi. NATO güçlerinin bütün Afganistan'a yayılmış durumda olduğunu ifade eden Erdem, "Zaman zamanda ciddi direnişlerle karşılaşıyor. Her ülke kendi askeri için değişik kurallar koyuyor. Kimi benim askerim sıcak çatışmaya giremez, kimisi gece görev yapmam, kimisi de ben sadece insani yardımda bulunurum gibi kaygılarını dile getiriyorlar. Bunun bir kural içinde disipline edilmesi gerekiyor. Asamblemiz, orda da görev sırasında ne gerekiyorsa, onun ayrımı yapılmadan tüm ülkeler tarafından karşılanması görüşünde birleşti. Bu öneri 28-29 Kasım'da yapılacak olan Riga'daki zirvede liderlerin bilgisine sunulacak. NATO'da oybirliğiyle karar alınıyor. Öneri kabul edilir veya edilmez. Ancak şunu hatırlatmak isterim. NATO, Türkiye'nin elinin en güçlü olduğu bir kuruluş. Burada ağırlığımız var.
Türkiye'nin, AB olmak üzere Batı ile bütünleşmesinde NATO üyeliğimiz önemli rol oynuyor. Dünyanın çok değiştiğini her vesileyle ifade ediyorum. Artık ulusların, milletlerin iç güvenliği içerde sağlanamıyor, dış politikalarla sağlanıyor. Eğer dış politikalarla ülkenizin haklarını, güvenliğini iyi koruyamaz iseniz içeride de koruyamazsınız. Son yüzyılın özelliği bu. Uluslararası ilişkilerde herkesin üzerine düşün görevi yapması lazım. Huzurumuzu bozmadan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimini yapmamız lazım. Diğer partililerin de gündemi germeden buna katkıda bulunması gerekir. Bunu atlatmamız gerek. Bu ülke hepimizin. Ben gideyim, ben geleyim ülke ne olursa olsun anlayışına kapılmayalım. Çünkü zaman kaybedecek durumda değiliz. Dünya bizi beklemiyor" dedi.
 
Erdem, Kırıkkale'de Sarar Mağazası'nın açılışına da katılark alışveriş yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 18:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?