21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

"Şehitler Gecesi"nde duygulu anlar...

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından geleneksel hale getiren "Şehitler Gecesi"nde duygulu anlar yaşandı.

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Şehitler Gecesi", Kültür Merkezi'nde Kamil Laçin'in Kur'an hilafeti ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yaşar Şahindoğan, vatan olmadan bir milletin ayakta durmasının mümkün olmadığını söyledi.

Türkler için vatanın çok önemli olduğunu vurgulayan Şahindoğan, "Tarih boyunca bunu çok iyi bilen ve anlayan Türk milleti için vatanın ayrı bir önemi ve değeri vardır. Türk milleti bilir ki vatan olmayınca millette olmayacaktır. Bu sebeple vatanı sevmeli ve her daim onu korumalıyız. Vatan sevgisi en asil ve en yüce sevgilerden biridir. Gerektiğinde vatan için savaşmakta vatan sevgisinin bir tezahürüdür. Bizler vatan uğrunda kanları ile destanlar yazan şehitler ve gazilerle dolu bir milletin çocuklarıyız" şeklinde konuştu.

"Vatanı sevmeli ve onu korumalıyız" diyen Şahindoğan, "Her Türk gencide vatan sevgisini göstermek ve o kutsal emaneti korumak için şanıyla, şerefiyle ve en önemlisi gururuyla askerlik görevini yerine getirmek için vatan aşkıyla yanıyor ve yurdun her karış toprağından askerlik ocağına koşuyor. Onurlu bir nöbetin son yolculuğuna çıkarlar ve geride kalan son fotoğrafa yansır kahraman gülüşleri. Bir anda kan kokar ülkemin kekik kokan dağları. Çünkü askerlik görevini yerine getirdiği için şehit edilir ülkemin aslan gibi delikanlıları. Dün Çanakkale'de emperyalistlerce kırılan gençlik, günümüzde terör belasına kırdırılıyor. Ama hainler sevinmesin. Çünkü Türk milleti ve Türk askeri gerektiğinde gözünü kırpmadan canını verebilecek askerlerinin olduğu karşı konulmaz bir ordudur" dedi.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğretmeni Habilhan Pehlivanlı yaptı. Pehlivanlı, herkesin 'Müslümanım ve Türküm' dediğini söyleyerek, "Biliyor musunuz? Bu yol ne kadar çileli bir yoldu. Önce Çinliler ile uğraştık. Bize bir hastalık bıraktılar. Ama başaramadılar. 16. Türk devletini yaşatmanın gayreti içindeyiz. Batıya doğru yürüyüşe başladık, bu sefer karşımıza İranlılar çıktı. Oh diyemedik daha büyük belalar karşımıza çıktı. Ama her zaman Türk milleti olarak karşılık verdik. Kurtuluş Savaşı'nda binlerce şehit verdik" diye konuştu.

Gecede Gündoğdu Manas İlköğretim Okulu öğrencileri 'Kınalı Ali' adlı oyunu sahnelerken, Kurtuluş Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Erdal da 'Şehitler' konulu bir konferans verdi. Şehitlerin yazdığı mektupları okuyan Erdal, salonda bulunanları duygulandırdı. Konferanstan sonra Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Adil Yıldırım, 'Zindandan Mehmet'e Mektup' adlı şiiri okudu.

İrem Tekinoy tarafından 'Minik Yürekten Babaya' adlı şiir okunduktan sonra Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri şehit türküleri seslendirdi. Program, plaket töreni ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 09:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?