21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

1.555 rakımda 1 Mayıs kutlaması

Kırıkkale, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü 144. tırmanışını 23 üyesi ile birlikte bin 555 rakımlı küre dağının zirvesine tırmanarak gerçekleştirdi. 1 Mayıs anısına yapılan Küre Dağı tırmanışında, çoğunluğu işçilerden oluşan dağcılar gönüllerince eğlendi. Dağcılar, ülkemizde 1 Mayıs'ın savaşarak değil barış içinde kutlanması temennisinde bulundular.

Sabahın erken saatlerinde tırmanışa geçen Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü 23 sporcusuyla 1 Mayıs anısına 1555 rakımlı Küre dağının zirvesinden mesaj gönderdi. Zirvede Türk bayrağı açan üyeler saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 asker için dualar edildi. Daha sonra olaylı geçen 1Mayıs kutlamalarını kınayan üyeler, zirvede gönüllerince eğlendiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atun, "Kale Dağcılık ve Doğa Sporlar Kulübü olarak 144. tırmanışı bugün 1 Mayıs anısına gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bilindiği gibi 1 Mayıs sadece şehirlerde kutlanıyordu ama Kale Dağcılık bu alanda da bir ilke imza atarak bunun sadece şehirde değil doğa sporları ile birleştirerek doğal bir ortamda yurdumuzun güzel yerlerinde kutlamayı tercih etmiştir. 7'den, 77'ye bayan, aile, abla, kardeş, çoluk çocuk, işçi memur kısacası herkesle bu kutlamayı yapmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Tırmanıştan son derece memnun olduğunu belirten Kulüp üyesi Havva Atun ise, "bugün bu zirveye çıktık, çok mutlu olduk, güzel bir gün geçirdik, hep beraber 1 Mayıs'ı kutladık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 21:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?