22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

1.70 cm'lik yayın balığı şaşırttı!

Kırıkkaleli bir balıkçı Hirfanlı Barajı'nda 1 metre 70 santimetre boyunda yayın balığı yakaladı.

Yakaladığı balığı Kırıkkale Meyhoş halindeki işyerinde sergileyen balıkçı Bektaş Özdemir, balığın yaklaşık 40 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

Balıkçı Adem Orhan ise Hirfanlı Barajı'nda 70 santimetre uzunluğunda, 5 kilogram ağırlığında turna balığı yakaladı.

Şehir merkezinde görücüye çıkan dev balığı olta ile tuttuğunu belirten Bektaş Özdemir, "Yayın balığı Kızılırmak Nehri'nin en beğenilen balığıdır. Kalite ve lezzet bakımından da tartışılmaz birinciliğe sahiptir. Kırıkkale halkı hamsi, çinekop, lüfer gibi balıkları çok fazla yemez, bu balığı lokum gibi yer. Çünkü kendisi lokum gibi bir balıktır. Herkese tavsiye ederiz. Balığı görenler şoka giriyor. Çünkü Kızılırmak artık eskisi gibi değil. Fabrika artıkları ve kimyasal atıklar nedeniyle sularımız temiz
değil. Eski canlılık yok. Balık nesli tükeniyor. Bunu görünce halkımız doğal olarak şoka giriyor" dedi.

Kırıkkale Meyhoş halinde sergilenen 1 metre 70 santimetre boyunda, 40 kilogram ağırlığındaki dev yayın balığını görmek isteyen vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturuyor. Dev balığı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken bazı vatandaşların ise yayın balığı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girmesi dikkat çekiyor.
Hirfanlı Barajı'nda son haftalarda dev balıklar yakalandığını belirten balıkçı Adem Orhan ise baraj gölünde son yılların en bereketli döneminin yaşandığını söyledi.

Yakaladığı 70 santimetre uzunluğunda, 5 kilogram ağırlığında turna balığını gösteren Orhan, son yılların en büyük sazan balıklarının balıkçı ağlarına takıldığını dile getirerek, yaşanan balık bereketinin devam etmesini diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil uzal IP: 88.247.33.xxx Tarih : 28.12.2008 21:03:05

Kızılırmakta gerçekten bunun gibi büyük balıklar mevcut. Fakat şunu unutmayalımki bilinçsiz av yapan insanlar var avlanma yasagı oldugunda avlanma yapanları lütfen Jandarmaya ihbar edin.