22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

14 Şubat'ın en pahalı çiçeği orkide

14 Şubat Sevgililer Günü'nün en pahalı çiçeği, 40 YTL ile orkide oldu.

Sevgililer Günü'ne özel olarak getirttirilen orkide aşıkların yoğun ilgisini görürken, fiyatıyla da diğer çiçeklerden farklı olduğunu gösteriyor.

Kırıkkale'de Memoli Çiçekevi'nin sahibi Mehmet Dügeroğlu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde insanların yoğun olarak sevdiklerine çiçek çeşitlerinden oluşan hediyeler aldıklarını belirterek, bir dal orkidenin fiyatının 40 YTL olduğunu söyledi.

Sevgililer Günü'nde sevgiliye verilebilecek en güzel hediyenin çiçek olduğunu ifade eden Dügeroğlu, her yıl Sevgililer Günü'nde en çok gülün satıldığını ancak orkide gibi özel çiçeklerin de sevgililerin tercihleri arasında yer aldığını kaydetti.

Dügeroğlu, gül fiyatının 2 YTL ile 7 YTL arasında, tek gül ile buket ve özel ambalajlı çiçeklerin ise fiyatlarının 5 YTL ile 100 YTL arasında değiştiğini bildirdi. Her rengin ve çiçeğin farklı mesaj içerdiğini belirten Dügeroğlu, "Beyaz renk saflığı ve temizliği, kırmızı renk aşkı, altın sarısı bolluğu ve bereketi, yeşil renk mahcubiyeti ifade etmektedir. Bunun yanında kırmızı gül aşkı, mavi gül ilahi aşkı, sarı gül sıcak sevgiyi, pembe gül gönlüm sendeyi, menekşe ketum aşkı, orkide mağrur ve gururluyu
anımsatmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız çiçek alırken kendilerine en uygun çiçeği almalılar" şeklinde konuştu.

Kırıkkale'de yaklaşan Sevgililer Günü dolayısıyla indirimli satışlar başlatan kuyumcu esnafı da, tek taş yüzüğü 39-45 YTL'ye sattıklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 17:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?