21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

2. Tiyatro Festivali başladı

Kırıkkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kırıkkale Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen İkinci Tiyatro Festivali'nde 'Eşik' isimli oyun tiyatro severlerin beğenisine sunuldu.

Kırsal kesimden koparak kente göçmüş bir ailenin dramatik öyküsünü anlatan 'Eşik' adlı oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Kırıkkale İkinci Tiyatro Festivali'nde, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) 'Eşik' isimli oyunu gösterime sunuldu. İl Kültür Merkezi salonunda sahnelenen oyun, tiyatro severlerin akınına uğradı.

Oyunu izlemeye vatandaşların yanı sıra Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve Belediye Başkan yardımcısı Ali Danış da geldi.
İmkanları gitgide kısıtlanan kırsal kesim yaşamından kopup kente göçmüş bir ailenin, kentleşme sürecinde psikolojik, kültürel, ekonomik yapısı 'Eşik' isimli tiyatro oyunu ile sahneye yansıtıldı. Ailenin kent yaşamına alışması için gösterdiği çabanın yanı sıra, başlarına gelen olaylar zincirini anlatan 'Eşik' oyunu, oyuncuların sahnedeki üstün ve tecrübeli performansı ile izleyiciyi büyüledi.

Canlı müzikle desteklenen oyunda, birbirinden güzel türküler seslendirildi. Oyunun finalinde, aile babasının, "Oradaki ışıklarda bizim de payımız vardır diye düşünmüştük, yokmuş. Şehir bize bir şey vermedi, tam tersine aldı" sözleri birçok seyircinin gözyaşlarına hakim olamadığı an oldu

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 18:06:43
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 18:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?