21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

29 ekim coşkusu

KIRIKKALE'DE 29 EKİM COŞKUSU

Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de törenlerle kutlandı.

Kırıkkale Valiliği'nde tebriklerin kabulü ile başlayan kutlamalar, Millet Caddesi üzerinde düzenlenen törenle devam etti. Kutlama programına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Güner, "29 Ekim 1923'de kurulan Cumhuriyet idaresi milletimize yakışan en iyi idare biçimidir. Cumhuriyet idaresi ile seçme ve seçilme hakkını halkımız kullanarak yönetimde milletvekillerimiz vasıtası ile var olmaktadır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti 87 yılda 73 milyon nüfusa ulaşmış olup bölgesinde saygın itibar gören bir ülke konumuna gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Kırıkkale Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden tören, kortejin ardından sona erdi.

KIRIKKALE'DE 29 EKİM COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 16:03:03
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 17:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?