22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

30 veteriner diploma aldı

Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde eğitimlerini tamamlayan 30 öğrenci diplomalarını aldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende duygu dolu anlar yaşandı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Çakmak, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan Veterinerlik Fakültesi'nde 229 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin en iyi Veterinerlik Fakültesi arasında yer aldıklarını dile getiren Prof., Dr. Murat Çakmak, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle her zaman gurur duyduğunu açıkladı. Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Elma ise, fakültenin genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu belirtti. Mezun olan 30 öğrencinin 5 yıl boyunca zorlu bir eğitim aldıklarını dile getiren Elma, "Mezun olan 30 öğrencimizin iyi bir veteriner hekimi olduğuna inancım sonsuz. Öğrencilerimi kutluyor ve kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Kadir Yılmaz ise 5 yıllık zorlu bir maratonu bugün sona erdiğini söyledi. Yılmaz, "Bugün kararlı ve sağlam adımlarla geleceğe ilerlerken, çok kutsal ve onurlu bir mesleğin üyeleri olarak büyük kıvanç ve mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz mesleği daima ileri taşımayı ilke edinmiş, çağdaş bir araştırmacı, kendisine güvenen, sorumluluklarının bilincinde, mesleği her platformda en doğru şekilde temsil etmeyi bilen ve mesleğiyle gurur duyan genç veteriner hekimler olmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Diplomalarını alan öğrenciler mezuniyetleri havaya kep atarak kutladılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 19:45:24
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 19:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meslek yüksekokulu IP: 88.227.69.xxx Tarih : 25.06.2009 17:20:30

Hocalar bizim geleceğimizle oynuyor.rektör bey veterinerlik fakültesi tıp fakültesi hukuk fakültesiyle ilgileniyor.boyun uzun rektör bey kolunuda uzatta.myodaki hocaların acımasızlığını gör.bunu ben bilirken sen bilmiyomusun.vizem 60 final 58 büttende 56 elini kalbine koy ve bana bir söz söyle.şunu söylüyorlar hep hocalar sınava giren öğrenciler için para alıyorlarmışherkes bunu söylüyor.bir hoca o para için bir istikballe oynayamaz.bir hayatla oynayamaz bizim yerimizde siz olsanız rektör bey ne dersiniz?elini kalbine koy vicdanını dinle ve istersen gene veterinerlikte gez.  kimsesiz öğrenciler.