22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

330 gramlık kist şaşırttı

KIRIKKALE'DE YAŞLI BİR ADAMIN KARNINDAN 330 GRAM KİST ÇIKARTILDI

Kırıkkale'de idrar yollarındaki rahatsızlık sebebiyle hastaneye başvuran bir hastanın karnından 330 gram ağırlığında iyi huylu kist çıkarıldı.

Ankara'ya bağlı Kalecik ilçesinden Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine karın ve idrar yollarındaki ağrı şikayeti ile gelen Mustafa Karaca (70) isimli hasta için doktorlar ameliyata karar verdiler. Yapılan ameliyat sonucunda yaşlı adamdan cenin büyüklüğünde ve 330 gram ağırlığında kist çıktı. Tıp literatüründe bugüne dek çıkarılan en büyük iyi huylu prostatın 750 gr civarında olduğunu belirten doktor İlker Akar, "70 yaşındaki hastamız Mustafa Karaca'yı başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk.

Durumu şu an gayet iyi. Karnından çıkan 330 gramlık prostat parçası bizleri hayrete düşürdü" dedi.

Ameliyat, Operatör Doktor Mahmut İlker Akar ve ekibi tarafından Spinal Anestezi yöntemiyle 1 saatlik bir sürede gerçekleştirildi. Akar,"Operasyon esnasında hasta bilinci açık ve konuşur durumdaydı. Sağlıklı bir insanda normalde prostat büyüklüğünün 20-25 gram olması gerekiyor. Hastaneye idrar yapamama şikayetiyle gelen hasta Mustafa Karaca, yapılan tetkiklerin ardından derhal ameliyata alındı" dedi.

Doktor Akar, "Daha önce de belirli büyüklükte prostat ve kitle ameliyatları gerçekleştirdik fakat bunun kadar büyük bir prostat ameliyat ile karşılaşmadık. Hastamızın durumu gayet iyi ve 3-5 gün içerisinde taburcu olabilecek" şeklinde konuştu

Yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Mustafa Karaca, "Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Allah doktorumdan ve yardımcılarından razı olsun. Her halde 3-5 gün içinde taburcu olacağım. İnsan bilmiyor. Benim karnım ağrıyordu. Onun için Kalecik'den Kırıkkale'ye sevk ettiler" dedi.

KIRIKKALE'DE YAŞLI BİR ADAMIN KARNINDAN 330 GRAM KİST ÇIKARTILDI
KIRIKKALE'DE YAŞLI BİR ADAMIN KARNINDAN 330 GRAM KİST ÇIKARTILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:03:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?