21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

55 bin öğrencinin karne sevinci

Kırıkkale'de 2008-2009 eğitim-öğretim sezonu sona erdi.

3 bin 88 öğretmenin görev yaptığı Kırıkkale'de öğrenim gören 55 bin 821 öğrenci karnesini aldı. Tüm okullarda karne heyecanı yaşanırken, resmi karne töreni Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu'nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, törende yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, "Tatil çok iyi bir fırsattır" dedi.

Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan karne törenine Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Müftüsü Osman Şarklı, SGK İl Müdürü Reşit Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenciler ile veliler katıldı. Tören halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlarken okul öğrencileri Vali Demirer ve Belediye Başkanı Korkmaz'a çiçek verdiler.

Okul derecesi yapan başarılı öğrenciler Zübeyir Talha Tercan, Azra Yağmur ve Sema Özcan'a ödüllerini Vali Demirer verdi. Yapılan törenin ardından protokol üyeleri birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim ederek başarılar dilediler.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Dursun Saray, okulun 1969 yılında 'Yeni İlkokul' adıyla eğitim öğretime başladığını, Ankara'ya görevli giderken kaza sonucu hayatını kaybeden Tınaz İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı merhum Mehmet Varlıoğlu'nun adının 5 Kasım 1969'da okula verildiğini söyledi. Saray, "1973 tarihinde bu binaya yapılan ek ile derslik sayısı 14'e çıkmış, 1998 yılında temel eğitimin 8 yıla çıkmasıyla 18 derslik ek bina inşa edilerek derslik sayısı 32'ye ulaşmıştır. Okulumuzda 32 derslik ile 900 öğrenciye 1 okul müdürü, 2 müdür yardımcısı 40 öğretmen 1 memur ve 4 hizmetli ile eğitim-öğretim vermekteyiz. Okulumuz ilimizin başarı sıralamasında 23'üncü sırada olup, almış olduğumuz önlemler ve yapmış olduğumuz çalışmalarla daha ileri seviyelere geleceğimize inancım tamdır'' şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Peker törende yaptığı konuşmada, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere seslendi. Öğrencilere seslenen Peker, "Tatil kendinizi geliştirmek için çok iyi bir fırsattır. Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak en önemli etkinlik ise kitap okumaktır. Tatilde bol bol kitap okuyacak vakte sahip olacaksınız. Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zordur. Tatilinizi sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak değerlendirmenizi diliyorum. Sevgili öğretmenler, her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Fedakarca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 22:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?