21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

6 çadırda 600 kişiye iftar yemeği

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kırıkkale Belediyesi'nde hummalı çalışmalar başladı.

Günler öncesinden merkeze bağlı tüm camilerin temizliğini yapan belediye ekipleri Ramazan başlamadan birkaç gün önce de belirli mahallelere iftar çadırları kurularak hazır hale getirildi. Kurulan 6 çadırda bugünden itibaren ihtiyaç sahibi 600 kişiye ilk iftar yemeği verilecek.

Kırıkkale Belediyesi her yıl Ramazan ayında Kırıkkale'nin çeşitli semtlerinde açtığı iftar çadırları ile Kırıkkalelilere ücretsiz iftar yemeği veriyor. Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre her yıl olduğu gibi bu yıl da semtlere iftar çadırlarını kurduklarını ve Kırıkkalelilere ücretsiz iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Yapılan açıklamada, Nokta İftar Çadırı, Sanayi Mahallesi Çadırı, Yuva Mahallesi Çadırı, Yenimalle İftar Çadırı, Çalılıöz Mahallesi İftar Çadırı ve Karşıyaka Mahallesi İftar Çadırı olmak üzere toplam 6 mahalleye 6 adet çadır kurulduğunu belirten yetkililer, her bir çadırın 100 kişilik olduğu ve 6 çadırda 600 kişiye ücretsiz iftar yemeği verileceği belirtildi.

Kırıkkaleli İşadamı Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli tarafından 3 çadırda iftar yemeklerinin Ramazan ayı boyunca verileceği belirtilirken, Nokta mevkiindeki çadırda Makromarket sahibi Şeref Songör, Çalılıöz Mahallesi'ndeki çadırda ise Kırıkkale İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Saygılı tarafından Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerinin karşılanacağı bildirildi.

Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşların iftar çadırında iftar yemeği vermesinde her türlü yardıma açık olduklarını belirten yetkililer, iftar yemeği ile ihtiyaç sahiplerine hayır yapmak isteyen vatandaşların belediyeye müracaat ederek talepte bulunmaları halinde her türlü yardım ve desteğin yapılacağı vurgulandı.

Hayırseverlerden talep gelmesi halinde iftar çadırının yanı sıra ekmek, su ve servis tabakları gibi ihtiyaçların da belediye tarafından karşılanacağı ayrıca Belediye Aşevi'nden iftar saatlerinde yemek dağıtımına devam edileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:11:46
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 17:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?