16
Mayıs
2024
Perşembe
KIRIKKALE

74 kişiye 500'er YTL ceza

Kırıkkale’de son 6 ayda yapılan düğün, nişan ve özel törenlerde silah atan 74 kişi yakalanarak silahlarına el konuldu.

Vatandaşları uyararak meskun mahalde atılan her merminin insanların bütçelerine zarar verdiğini belirten Emniyet Müdürü Salim Akça, mermiye verilen paranın bir hediyeye verilmesi durumunda yeni evlenecek çiftçilere katkı sağlanacağını açıkladı.

Çinkaya da Yakalandı

Düğünlerde silah atılması olayı son yollarda belirgin bir düşüş gözlenirken, işi şansa bırakmak istemeyen Kırıkkale Emniyeti siah atanlara göz açtırmıyor. Kırıkkale’de son 6 ayda yapılan düğün, nişan ve özel törenlerde silah atan 74 kişi yakalanarak silahlarına el konuldu.

Bu arada silah atmak suçundan hakkında soruşturma açılan isimler arasında bir de belediye başkanı olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre Karaahmetli Belediye Başkanı İsmail Çinkaya’nın geçtiğimiz günlerde Selimözer mahallesinde bir sünnet düğününde silah atması ile suçüstü yakalanarak hakkında kanuni işlem başlatıldığı öğrenildi.

74 Kişiye 500’er YTL Ceza

Kırıkkale emniyet müdürlüğünden alınan verilere göre Kırıkkale’de son 6 ay içinde 74 kuru sıkı tabanca ele geçirilirken kişi başına 500 YTL ceza kesildiği öğrenildi. Ayrıca 304 kişi alkollü olarak halkı rahatsız etmesi nedeniyle, 109 kişi ise gürültü yapmasından dolayı 62 YTL cezaya çarptırıldı. 27 kişi kumar oynamaktan ve 24 kişi izinsiz havai fişek atmaktan 125 YTL para cezası ile cezalandırıldı.

Huzuru Bozmaya Hakları Yok

Emniyet Müdürlüğü tarafından düğünlere yerleştirilen sivil ekiplerin aralıksız olarak görev yaptıklarını ve meskûn mahalde silah atanları suçüstü yakaladıklarını belirten Emniyet Müdürü Salim Akça, “Düğün, nişan ve diğer özel günlerde halkımızı sürekli uyararak kesinlikle silah atılmamasını ve neşenin hüzne dönüşmemesini istiyoruz. Bir kere daha uyarıyoruz. Kim olursa olsun halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Bizim için kurusu silah ile gerçek silah aynıdır” sözlerine yer verdi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 08:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus oktem IP: 88.231.232.xxx Tarih : 14.07.2008 21:12:51

selam ben kırıkkaleden yunus emliyetten allah razı olsun dügünde silah sıkanların cezasını verdi saygılarımla