15
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

7'den 70'e herkese göz taraması

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak’ın girişimleri ile Ankara’da faaliyet gösteren Özel Işık Göz Merkezi göz sağlık taraması için Karakeçili’ye geldi. Ekip doktorlarının tarama sonrasında ilçede ciddi bir bulguya rastlamadı.

7’den 70’e tüm ilçe halkını göz sağlık taramasından geçiren Özel Işık Göz Merkezi 40 yaşın üzerlerinde yakın görme şikayetleri, ihtiyarlarda, göz eti gibi rahatsızlıklara rastladı.

HALKIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak “İlçe halkımızın sağlığını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Geçenlerde de ilçe halkımızı kulak taramasından geçirdik. İmkanı olmayan birine kulak cihazı takıldı. Şimdi ise göz taraması yapılıyor. Yakındada diş taraması yaptıracağız. Bir hafta göz ile ilgili sorunu olan vatandaşlarımız bu profesyonel ekipten yararlanacak, ameliyat, gözlük işlerini Ankara merkezlerinde daha geniş araştırma ile gerçekleştirecekler. Bir vatandaşımızın katarak ameliyatı masrafı belediyemiz tarafından karşılanacaktır” ifadelerine yer verdi.

HOCALARIMIZ ÇOK TECRÜBELİ

Göz taramasına gelen doktorların oldukça tecrübeli olduklarını altını çizen Albayrak, “Hocalarımız çok tecrübeli. Öğrencilerimiz, ilçemiz insanı ayaklarına gelmiş hizmetten yararlanması gerekir. Biz her zaman halkımızın menfaatine, sağlığına önem veririz. Daha öncede beş defa Türk Kızılay’ına kan bağışı kampanyası yaptık. Diş sağlığı, kulak sağlığı ve göz sağlığı olarak ilçe halkımızı düşünüyoruz. Evinden çıkamayan yaşlı hemşehrilerimiz var. Biz onların ayağına hizmet getiriyoruz. Köylerimizden de gelenler oldu. Bütün bunları sağlıklı bir Karakeçili olsun diye yapıyoruz. Önümüzdeki hafta diş taramasında bin tane diş macunu ve diş fırçası dağıtacağız” dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 18:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?