22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

8 bin litre atık yağ toplandı

Lisanslı Alternatif Enerji ve Biodizel Üreticileri Birliği Derneği (ALBİYOBİR) ile Kırıkkale Belediyesi arasında 2008 yılında imzalanan Atık Bitkisel Yağ Toplama Protokolü kapsamında, kentte 8 bin 55 litre bitkisel atık yağ toplandığı bildirildi.

Kırıkkale Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, bitkisel atık yağ üreticisi konumundaki lokantalar, yemekhaneler, resmi kurum ve kuruluşlar, pasta imalathanelerinden 59 adet işyeri ile sözleşme yapıldığı belirtilerek, bu yerlerden 2008 yılında 8 bin 55 litre bitkisel atık yağ toplandığı bildirildi.

1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği belirtilen açıklamada kullanılmış bitkisel atık yağların evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturduğu kaydedildi.

Pilot bölge olarak seçilen Kaletepe Mahallesi'nde yapılan çalışma kapsamında Ali Şen İğde Lisesi, Kaletepe kapalı pazar yerinde ve Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu'nda 3 eğitim semineri verildiği kaydedilen açıklamada, atık bitkisel yağ toplamak içinde 135 müstakil ev ile 100 apartman olmak üzere toplam bin 135 eve atık yağ bidonları dağıtıldığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?