21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Açık semt pazarları kaldırılıyor

KIRIKKALE'DE AÇIK SEMT PAZARLARI KALDIRILIYOR

Kırıkkale Belediyesi ildeki açık semt pazarlarını kaldırarak, yapımı devam yeni semt pazarına taşıyacak.

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mahmut Keskin, Kırıkkale belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Yaylacık Mahallesi'ne yapılan yeni kapalı semt pazarıyla Kırıkkale'nin kötü bir imajdan kurtulacağını söyledi. Yeni semt pazarının Çarşamba ve Cumartesi günleri açık kalacağını diğer günlerde ise otopark olarak kullanılacağını dile getiren Danacı, artık insanların rahat ve temiz ortamlarda alışveriş yapabileceğini ifade etti.

10 bin metrekare otopark kapasitesi ve çelik çatı sistemine sahip olan pazarın önümüzdeki ay hizmete açılmasının planladığını dile getiren Danacı, pazarcı esnafının yer seçimi yaptığını bildirdi. Çevre düzenlemesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Danacı, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan yeşil alana 5 bin fidan dikildiğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Müdürlüğü'ne ait atıl durumda bulunan lojmanlarla ilgili de açıklama yapan Danacı, Kırıkkale Belediyesi tarafından yeşil alan olarak işaretlenen bölgeye modern bir park kazandıracaklarını belirtti.

Bahçelievler Mahallesi'nin kilit parke yapımının tamamlandığını bildiren Danacı, 80 bin metrekare kilit parke döşendiğini söyledi. Başpınar Stadyumu yakınında bulunan ve Kırıkkale İtfaiye Müdürlüğü'nün kavşağından başlayarak, Yuva Mahallesi'ne kadar olan yolun düzenlenip, Yeşilöz Deresi'nin üzerinden köprü yapılacağını belirten Danacı, Yeşilöz Deresi'nin proje sonunda cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

KIRIKKALE'DE AÇIK SEMT PAZARLARI KALDIRILIYOR
KIRIKKALE'DE AÇIK SEMT PAZARLARI KALDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 14:07:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?