21
Mayıs
2024
Salı
KIRIKKALE

Afet yardım planı masaya yatırıldı

KIRIKKALE AFET ACİL YARDIM PLANI MASAYA YATIRILDI

Kırıkkale'de afet acil yardım planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında il müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda olası bir afet halinde alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, insanların deprem, sel gibi doğal afetlerden etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirterek, bu tür olayların sonunda büyük felaketler ve trajediler yaşandığını söyledi.

Ülkede yaşanabilir afet ve genel afetlere karşı Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulmuş kriz merkezleri bulunduğunu hatırlatan Vali Güner, olası afet durumunda kriz merkezleri aynı anda devreye girerek devletin tüm imkanları afet bölgelerine sevk ve idari edildiğini kamuoyuna yapılan çalışmalar hakkında aydınlatıcı bilgiler verildiğini belirtti.

Kırıkkale'nin birinci derece deprem bölgesinde yer alması nedeniyle depreme dayanıklı konutların yaptırılması gerektiğini dile getiren Güner, "Mevcut binaların deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliğe uyup uymadığı incelenmeli, gerekiyorsa güçlendirme yapılmalıdır. İlimizde sel felaketini önlemeye yönelik DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kırıkkale Taşkın Projesi' ile Şehir içi Dereleri Yukarı ve Yan Havza Islahı ile Çoruh Özü Deresi Islahı yapılması hedeflenmektedir.

Şehircilik yönünden bunun önemli bir proje olduğunu da ifade etmek gerekir. Böylece selden kaynaklanan can kayıpları da ortadan kaldırılmış olacaktır. Ayrıca ildeki MKEK ve TÜPRAŞ Rafinerisinin yer alması nedeniyle teknoloji afetleriyle ilgili tedbirlerin alınmasını ve takibini gerekli kılmaktadır" dedi.

KIRIKKALE AFET ACİL YARDIM PLANI MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 20:03:03
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 20:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?