22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Ahmet Gündoğdu Kırıkkale'de

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI GÜNDOĞDU KIRIKKALE'DE

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'de yaşanan ekonomik, politik ve sosyal krizlerin ve kaosların kaynağının 1982 Anayasası olduğunu belirterek, sivil ve demokratik yeni bir anayasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yaşanan tüm tartışmaların sona ereceğini söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale'ye geldi. Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gündoğdu, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin deforme olmuş bir demokrasiden kurtulması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, "Memur-Sen olarak, özelde üyelerimizin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi, genel de ise insana ve insanlığa yönelen her türlü haksızlığı ve hukuksuzluğu sona erdirmeyi amaç edinen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu kapsamda, insan haklarını evrensel hukuk ilkeleriyle şekillendiren ve teminat altına alan demokratik hukuk devletinin varlığını

önemsiyoruz ve ülkemizin bütün kural ve kurumlarıyla hayata geçmiş kalıcı demokrasiye sahip olmasının mücadelesini veriyoruz. Ülkemiz, son günlerde dozu daha artmış bir şekilde kurumlar arası işbirliğini ve ilişkilerini zedeleyecek yetki tartışmalarına sahne oluyor" dedi.

Milletin, huzur ve refahı için birlikte çalışmalarını bekledikleri kurumların çatışmalarına seyirci olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Milleti ve devleti bu girdaptan kurtarmanın yolu bellidir. Kurumlar arası yetki ve görev tartışmaları, son yıllarda ısrarlı ve kararlı şekilde vurguladığımız gibi kuvvetler ayrılığı ilkesini merkeze alacak yeni bir hukuksal düzenlemeyle, daha açık bir ifadeyle yeni bir anayasayla aşılabilir" diye konuştu.

Gündoğdu, "Yeni anayasa konusu gündeme getirildiğinde, demokratik bir anayasanın var edilmesinden kaygı duyan kimi çevreler 'sakin ortam' ve 'geniş tabanlı toplumsal uzlaşma' olması gerektiğinin sürekli altını çizmektedir. Oysa, darbe ürünü mevcut Anayasa, ülkemizde 'sakin ortam' ve 'geniş tabanlı toplumsal uzlaşma' sağlamayı imkansız hale getirmiştir. Mevcut Anayasa, toplumun uzlaşma yeteneğini köreltmiştir. Milletin yeni Anayasa talebinin arka planındaki en önemli nedenlerden biri de, darbe dayatması

82 Anayasası'nın yok ettiği uzlaşma yeteneğini yeniden kazanmaktır. Bu nedenle, yeni bir Anayasa yapmak için uzlaşma sağlanmasını beklemekten vazgeçmeli, sorunları toplumsal uzlaşmayla çözmenin zeminini oluşturan yeni bir anayasayı daha fazla gecikmeden yapmalı ve yazmalıyız" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, Memur-Sen olarak, sosyal ve siyasal bütün kesimlerin görüşlerini ifade etmesini sağlayacak, anayasaya hazırlanış sürecinden itibaren meşruiyet kazandıracak, yeni anayasa çalışmaları için ortak zemin oluşturacak bir "Hukuk Şurası" toplanmasının yararlı olacağını sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI GÜNDOĞDU KIRIKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 17:42:05
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 23:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?