22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKKALE

Akıllı su sayaçları ilgi görüyor

Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda kontör su tüketiminin arttığı belirtildi.

Vatandaşlar yeni sistemle, ön ödemeli sayaçlarda akıllı kart sayesinde abonelerin önceden ödeyecekleri miktar kadar su kullanabilecekler. Yeni sistemle birlikte, ev sahipleri ile kiracılar arasında su parası sıkıntısını ortadan kaldırıldığı ifade edildi.

Belediye hizmet binası önünde 3 ton ücretsiz su yükleme matiğinin bulunduğunu açıklayan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, toplamda 8 bin 500 akıllı kart su sayacının bulunduğunu ve kredi kartlı su matik sisteminin de en yakın zamanda hizmete sunulacağını söyledi.

Yaygınlaştırmayı planladıkları elektronik kartlı su sayacı uygulamasının, hem prosedürleri ortadan kaldırdığını hem de su tasarrufu sağladığını ifade eden Korkmaz, "Elektronik kartlı su sayacı sistemi, TSE standartlarına göre üretilmiş, elektronik akıllı kart ve diğer bilişim teknolojilerinin yardımı ile sayacı yönetip denetleyen, aynı zamanda abonelerine kontörlü su kullanma imkanı sağlayan bir sistemdir. Elektronik kartlı su sayacı uygulaması, sayaç okuma, faturalandırma, su kesme, açma, sayaç sökme ve takma gibi tüm işlemleri tamamen sona eriyor." dedi.

Akıllı kart sayesinde abonelere istedikleri süre ve miktarda su kullanma imkanı da sunarak su tasarrufu konusunda ciddi katkı sağlandığını belirten Korkmaz, "Ayrıca, fatura takibi, borç ödeme, su kapattırma ve su açtırma gibi işlemleri yaptırmak için harcanan zaman ve iş kayıpları da ortadan kaldırılıyor. Bu sistem, ev ve iş yeri sahiplerini, kiracıları ile yaşadıkları su aboneliği sorunlarından da kurtarmaktadır." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2013 Perşembe 18:22:30
Güncelleme :11 Temmuz 2013 Perşembe 16:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?